Oostvaardersplassen!

Oostvaardersplassen
Oostvaardersplassen

 

Maximumtemperatuur:  6 °C.
Minimumtemperatuur:   2 °C.

27-11-2015

Vandaag Oostvaardersplassen, gister heb ik een tour met de auto gedaan na 14 dagen uitgeteld te zijn vanwege ziekte. Maar vandaag wil ik toch proberen om weer eens een stukje te fietsen. Zo na controle bij de huisarts heb ik me spullen bij elkaar gepakt en hop op de elektrische stalen ros. Ik ga via het seizoenenpad om vervolgens op het Pirellipad te komen en over de buiten ring heen te komen. En zo bij de Oostvaardersplassen te komen.

Ik ga naar de uitkijkpost aan het einde van het Hugo de Vriespad. Het is wel koud zo op de fiets ik ben goed aangekleed maar jeetje koud hoor. Ik pak de camera uit en laat de camera even op temperatuur komen. Hierna maak ik wat landschap foto’s en maak een foto van het Edelhert die ik zie staan. Het is zo koud dat ik de camera bijna niet stil kan houden. En dat is te zien aan de foto’s. Brrr het mag de pret niet drukken.

Ik stap weer op en ga richting de Oostvaardersdijk via het Jan van Den Boschpad, in de hoop dat ik wat meer dieren kan vinden. Helaas is het erg stil en maak ik nog wat foto’s van de omgeving. Ik draai weer om en fiets terug. Ik zie in de verte in de Oostvaardersplassen een mooi edelhert staan. Ik probeer wat dichterbij te komen maar ja wat is dichterbij in dit geval. Het edelhert staat toch op een afstand van minimaal 8 a 900 meter, maar ik probeer het toch. Het is aardig gelukt maar wat is het koud zeg.

Zet de fiets in turbo stand en ga richting Gasterij en Natuurbelevingcentrum de Oostvaardersplassen. Daar aangekomen zie ik daar een grote groep met pinguïns staan of toch niet! Het is een grote groep met Aalscholvers. Tuurlijk maken we weer een paar foto’s en maak ik ook nog wat mooi plaatjes. In de verte zie ik ook nog de heckrunderen staan en probeer ze op de foto te zetten. Nog hier en daar een foto van de Oostvaardersplassen en dan. Ja dan gaan we als een speer naar huis wat is het koud. Zo fiets op turbo stand en gaan met die banaan.

Onderweg kom ik nog wat mensen tegen die vragen wat voor lens ik op de camera heb zitten en leg dit even netjes uit. En ze vragen of ik dan even wil inzoomen op een Konikpaard die ver in de Oostvaardersplassen staat. Dit doe ik dan even voor het koppel en ze schrikken hoe dichtbij het een en ander gehaald kan worden. Zo zegt de man dat is wel anders als mijn cameraatje die hij om zijn nek heeft hangen. Maar ik geef ook aan dat hij daar leuke foto’s mee kan maken en het een stuk lichter is als de camera met lens zoals ik vandaag mee heb. We maken nog een kort praatje en dan kan ik mijn weg weer vervolgen.

Zo ik ben bijna thuis maar zit te klappertanden op mijn fiets, zo koud heb ik het inmiddels. Niet heel handig als je net 14 dagen uitgevloerd hebt gelegen. Zo snel naar binnen verwarming hoger dikke trui aan en warme koffie. Zo daar knapt een mens van op!

Groetjes Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *