Oostvaardersplassen Almere

DSC_8881-bewerktC
Oostvaardersplassen Almere

Maximumtemperatuur:     18  °C.
Minimumtemperatuur:       9  °C.

17-5-2016

Wat een pijn en heel slecht geslapen de afgelopen 3 weken maar daar is wel een mooie aangepaste keuken voor in de plaats gekomen. Die door mijn vader ( 73 over gevlogen van uit Spanje ) geplaatst is en ook heeft hij de vloer gelegd en wandtegels geplaatst en ik heb wat dingen aangegeven en natuurlijk ook weer veel te veel gedaan. Maar je kan moeilijk die ouwe alles alleen laten doen. Inmiddels worden de laatste handelingen verricht aan de keuken en dan is het klaar. En vertrekken mijn ouders weer naar Spanje.

Zo wilde het dat ik dinsdag avond echt even naar buiten moest en kon om even iets anders te doen. En dan ga je natuurlijk lekker fotograferen ik in ieder geval wel genieten van al het moois. Althans dat hoop ik dan. Ik pak de elektrische fiets en fiets via het Seizoenenpad het Junipad en het Pirellipad naar de Oostvaardersplassen. Aangekomen bij het uitkijk punt aan het jan van den boschpad of te wel het jan van de boschuitkijkpunt zie ik heel veel dieren. Tjonge wat is er een hoop tot leven gekomen in de afgelopen weken het is eindelijk groen en de bomen en planten bloeien.

En natuurlijk alle dieren die weer op de vlakte staan ik zie de Heckrunderen, Edelherten, en in de verte de Konikpaarden. En natuurlijk nog ontzettend veel ganzen en die ganzenpullen zijn wel heel groot geworden. Volgens mij moeten de vossen aardig vet gemest zijn met die lekkere ganzen levertjes. Ik leg natuurlijk het een en ander weer op de foto vast.

Zo zie ik een torenvalkje biddend boven de Oostvaarderplassen en maak ik er een foto van dan maak ik nog wat foto’s van de uit de kluitgewassen ganzenpullen. Ik stap weer op de fiets en fiets richting de oostvaardersdijk om bij de kiekendief uitkijkpunt even te stoppen. En daar komt ineens een reiger aangevlogen en die probeer ik snel nog even op de geheugenkaart te zetten. Ook zet ik de Heckrunderen en de Edelherten op de foto ze staan nog lekker in de laatste zonnen stralen van de avond. Ik moet zeggen in het zonnetje is het best lekker zo laat op de avond maar de wind en de schaduw nemen de overhand. Ik stap weer op de fiets en ga richting het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders van stadennatuur fietsen. En kom ik onderweg nog een mooie reiger tegen die nog even staat te genieten of wellicht uit te buiken van zijn lekkere hap. Ook deze reiger leg ik even vast.

Dan hoor ik ineens een koekoek heel dicht bij ik kijk om me heen en hij zit op een paaltje snel de camera er bij maar helaas de vogel zegt koekoek nou dan weet je het wel. Even verder vliegt een kieviet in aanval modus heen en weer en scheert hij of zij steeds langs een net neer gestreken reiger en de reiger vindt het niet fijn. Ik probeer ze beide op de foto te krijgen maar dat is niet makkelijk aangezien de kieviet de snelheid heeft van een straal jager. En het eigenlijk onmogelijk wordt om ze beiden scherp op de foto te krijgen.

Dan stap ik nog even op de fiets en ga nog een klein stukje verder. Het mooie landschap zet ik natuurlijk weer even op de foto. Ook de heckrund tweeling mag niet ontbreken. Inmiddels heb ik het toch wel fris gekregen en maak ik hier en daar nog wat foto’s en stap dan weer op de fiets richting huis. Op het Jan van den Boschpad wordt ik opgewacht door twee konikpaarden ik stop de fiets en stap even af pak de camera en maak lekker nog wat foto’s om hierna lekker naar huis te gaan.

Bij thuis komst heb ik het toch wel koud ik ga snel naar binnen en neem lekker een kopje koffie in de tussen tijd even de foto’s op de cloud zetten en dan hop naar bedje toe. Hoop snel weer wat meer foto’s en blogjes te kunnen maken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *