Oostvaardersbos / Fluitbos!

Oostvaardersbos
Oostvaardersbos

 

 

Maximumtemperatuur:  2  °C.
Minimumtemperatuur:  0  °C.

06-01-2016.

Het is vandaag woensdag en het wordt de eerste fotografie stappen van het nieuwe jaar. Ik ga met de kleine meid en mijn kanjer naar het oostvaardersbos. We pakken de spullen bij elkaar camera, rugtas voor de kleine meid met wat lekkers. Warme kleding en schoenen pakken we bij elkaar. Zo we zijn er klaar voor dus hoppie naar de auto. Zooo dat is wel even wat anders dan afgelopen week wat een kou zeg. We gaan lekker in de auto en zetten de verwarming op 10 zo nu richting het Hugo de Vriespad.

Daar aangekomen hebben we de auto geparkeerd en heb ik bij de kleine meid even de modder laarzen aangedaan. Ook mezelf maar de blubber schoenen weer aangedaan, en mij kanjer die had moonboots aan. Dus klaar voor actie en daar gaan we, we lopen naar het hekje toe en gaan dan via de woonkamer van de konikpaarden het oostvaardersbos binnen.

Vrijwel direct zien we de konikpaarden en we gaan richting de konikpaarden. Helaas is de blubber alleen nog maar erger geworden ook omdat er nu veel edelherten in het bos zijn en vanwege de vele regen natuurlijk van afgelopen dagen. Dit is gelijk weer een aanslag op mijn lijf en ik doe het dan ook erg voorzichtig aan. Aangezien de kerstdagen niet helemaal vlekkeloos voor mij verlopen zijn, ik heb aardig wat last gehad van ritmestoornissen en overslaan van het hart.

We zijn wat verder en zien allemaal edelherten omhoog komen achter struiken bomen riet, tjonge het zijn er wel heel veel. ik pak de camera en maak wat foto’s. Inmiddels zijn we bij de konikpaarden aangekomen en ik maak lekker wat foto’s ze staan lekker bij elkaar maar er zit niet veel beweging in. Ze lijken wel op halve paarden kracht te lopen. ik loop nog iets dichterbij om te kijken of we langs de konikpaarden kunnen komen. Dit lukt eigenlijk niet of ik moet door de modder poelen heen en dwars door de bossen heen. Nou dit doen we maar niet een beetje te gevaarlijk.

De kleine meid heeft haar dag niet vandaag en is een beetje jengelig, ze heeft snot en ze heeft het koud. We zeggen tegen de meid dat we nog een klein stukje proberen te lopen en dan weer naar de auto gaan. Ze loopt mokkend met ons mee maar het is snel over als we de edelherten nog een keer tegen komen. Nu wil ze wat drinken dus dat pakken we dan ook even en nemen zelf ook even een slokje. Dat pakje is goed koud geworden en de kleine meid is het al snel weer zat.

We besluiten om lekker naar de auto te gaan, het is inderdaad wel heel koud aan het worden en gaan lekker retour richting de auto. Onderweg komen we nog wel een paar hindernissen tegen die voor de kleine meid te groot zijn dus er is maar een oplossing en dat is tillen. En dat is weer een aanslag op het lichaam maar dit heb je natuurlijk altijd over voor je kind.

Althans ik wel, maar ook dit zijn van die voorbeelden waar je geen rekening mee kan houden en dat wil je ook niet. Ondanks dat dit vaak door andere gezegd wordt als je dit soort verhalen verteld, je had toch dit of dat of zus en zo kunnen doen zij blijven denken dat je je aansteld. Maar uiteindelijk betaal ik wel de prijs er voor en niet zij. Na afgelopen week diverse extra controles gehad. Aangezien ik al jaren last heb van hartritmestoornissen dit is chronisch bij mij. En ik een paar dagen voor de kerst anderhalve dag last heb gehad van af en aan ritmestoornissen.

Er is een hart filmpje gemaakt een holter onderzoek en echo van het hart gemaakt. en daar kwam uit dat ik een verdikte mitralisklep heb de cardioloog deed er nog al laconiek over en zij, we houden het onder controle. Oh en daar sta je dan weer even met je bek vol tanden. Ps en ik ben niet snel van mijn stuk af te brengen.

Zo de auto staat ons weer op te wachten en we gaan lekker naar huis. Bij thuiskomst hebben we het toch eigenlijk wel heel koud. Mijn kanjer maakt even een lekker kopje soep zodat we weer op temperatuur kunnen komen. En ik moet zeggen ik heb het nog steeds koud het is inmiddels halv vijf geweest maar ik heb het nog steeds koud. Inmiddels is het lichaam behoorlijk pijn aan het doen dus ik ga zo toch even proberen de spieren op themperatuur te krijgen. even snel de foto’s op de computer gezet ze zien er weer heel leuk uit.

Tot de volgende keer maar weer.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *