Oostvaardersbos expeditie avontuur

oostvaardersbos
Oostvaardersbos

Maximumtemperatuur:  11 °C.
Minimumtemperatuur:    8 °C.

07-12-2015

Voor het eerst een late middag expeditie gedaan naar het oostvaardersbos. Ik vertrek om half vier naar het oostvaardersbos en met nog geen 5 minuten ben ik op de parkeerplaats van het Hugo de Vriespad. Ik stap uit en pak de spullen en doe mijn speciale loop schoenen aan. Vervolgens ga ik het oostvaardersbos in. Wat staat de zon nu laag zeg en wat een mooie foto’s kan ik maken door het bos heen met als tegenlicht die mooie koperen ploert.

Ik moet niet te ver lopen want ik voel dat het lichaam al aardig aan het protesteren is. Wat een mazzel de konikspaarden staan gelijk aan het begin van het oostvaardersbos, ze hebben me gelijk door als ik het hekwerk binnen kom lopen. Ik loop voorzichtig wat meer naar ze toe en kan zo een aantal foto’s maken. Ze staan lekker te schuren tegen een boom en de takken die daar liggen en staan.

Ook kom ik nog woody woodpecker tegen, of te wel de hout hakker van het oostvaardersbos. Wat een geluid kunnen ze produceren als ze met hun snavel tegen de bomen hameren zeg. Zeker als je helemaal alleen in het bos bent en verder geen andere geluiden hoort. Ik loop nog een stukje verder om zo bij mijn vaste uitkijk hoekje te komen langs het fietspad. Tijdens dit kleine stukje lopen schrik ik van een reiger die ineens achter het riet opduikt en met veel kabaal om hoog vliegt. Heel ver vliegt de reiger niet en gaat op een pilaar zitten die in het bos staat. Deze pilaar heb ik uiteraard al vaker gezien maar vraag me nog steeds af wat dat ding daar doet en waar het voor gebruikt is. Wie het weet mag het zeggen. Natuurlijk zet ik de reiger ook nog even op de foto.

Uiteindelijk kom ik op mijn uitkijk hoekje uit en kan ik even rusten, ik zit nu aan de rand van het oostvaardersbos en kijk over de oostvaardersplassen uit. En wat een uitzicht heb je dan het is net het Masai Mara National park in Afrika maar dan net iets anders. Ook hier maak ik een aantal mooie foto’s van onder andere een paar heckrunderen en heel ver weg een aantal Edelherten.

Ik draai me nog even om om richting het oostvaardersbos om te kijken, oooh wat mooi ik maak nog snel even een foto van de ondergaande zon. En foto’s van de omgeving mogen natuurlijk niet ontbreken. Het is weer tijd om terug te gaan en loop rustig richting de auto. Ik neem dezelfde route terug en ineens zie ik in de verte een aantal edelherten in het oostvaardersbos staan. Nou die proberen we ook maar even vast te leggen. Even een juiste plek zoeken om tussen alle takken en bomen door te fotograferen. En dat lukt ze staan er leuk op al zeg ik het zelf. Dan komt er ineens een roodborstje dichtbij op een tak zitten en tot mijn verbazing kan ik deze ook op de foto zetten.

Verderop komt ook weer de reiger tevoorschijn en gaat weer al schreeuwend op de pilaar zitten ook nu zet ik de reiger weer op de foto. Ik ga snel verder aangezien het ineens heel erg donker wordt omdat de zon achter de bomen is weg gezakt. De konikspaarden komen nog even gedag zeggen en ik maak in het donker nog wat foto’s. Ik ben blij dat ik weer bij de auto ben en ben inmiddels zelf gesloopt. Ik hoop dat ik vannacht kan slapen aangezien het lijf in pijn fase 10 zit. Bij thuiskomst kan ik lekker aanschuiven en genieten van het lekkere eten.

En na het eten languit op de bank met de laptop om mijn schoot om zo het oostvaardersbos expeditie avontuur weer te beschrijven.

 

Groetjes Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *