Oeverloperhut & Kleine Plevier

DSC_3541D
Oeverloperhut & Kleine Plevier

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

21-06-2016

Lekker even op stap met de kleine meid. Het is lekker weer dus snel nog even genieten, voor het weer omslaat zoals ze voorspeld hebben. We gaan naar de Oeverloperhut bij het Oostvaardersveld. We staan lekker even bij de grote Praambult eerst even treinen kijken. Op de vlakte is het redelijk rustig alleen in de verte staat een grote groep met Konikpaarden en Edelherten. We stappen weer in en rijden naar de Oeverloperhut en parkeren de auto. Nu nog een klein stukje lopen en dan zijn we er.

We kijken lekker even rond en maken even wat foto’s van de grauweganzen die op het eilandje zitten. Ook een in de verte staande Grote zilverreiger probeer ik met mijn nieuwe statief vast te leggen. Dan komt er een bekende collega spotter aan rijden Johannes. Johannes komt ook naar de Oeverloperhut lopen. En we geven elkaar even de hand ook de kleine meid komt even gedag zeggen. Inmiddels is die lekker druk bezig met haar stenen verzameling. Johannes en ik kletsen lekker wat en hij vraagt aan mij of ik de kleine plevier heb gezien. Ik zeg kleine plevier waar dan.

Johannes loopt met me mee naar de kijk sleuven en wijst ze aan ik zeg nou die waren mij niet opgevallen dus ik kan nu weer een aantal mooi foto’s maken van deze twee kleine plevieren. Ook een mooie bruine kiekendief komt nog even voorbij. Helaas kon ik hem niet voor de camera krijgen. We hebben verder nog even staan kletsen en toen zagen we een libelle in nood helaas waren we te laat en konden we niks meer doen. De libelle zat met een vleugel helemaal verwikkeld in een spinnen web. Ook dit is natuur eten en gegeten worden.

We lopen naar de auto en Johannes die gaat nog even verder struinen en spotten. We zeggen elkaar even gedag en we rijden weg. Nog even een stop bij de grote praambult maken. En de laatste treinen nog even vast leggen. Ook komt er voor mij een nieuwe trein langs hij ruikt zelfs nog nieuw.

We vertrekken van de grote praambult en gaan naar huis even broodje eten foto’s op de cloud en dan lekker naar de peuterspeelzaal.

Tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *