Oeverloper oostvaardersveld & De Kluut oosvaardersplassen

DSC_6194C
Oeverloper oostvaardersveld & De Kluut oosvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     18  °C.
Minimumtemperatuur:       9  °C.

12-04-2016

Het is lekker weer en ik ga samen met mijn kleine meid lekker even op pad. We gaan even paardjes kijken en treinen volgens de kleine meid. Onze spullen zijn gepakt en we gaan met de auto richting het oostvaardersveld. Via de trekweg en de praamweg komen we op de bestemming aan, we gaan nu eens een keer bij de oeverloper uitkijkhut kijken deze ligt pal naast de weg. Ik parkeer de auto en haal de kleine meid uit de stoel vandaan. We pakken onze spullen bij elkaar en lopen het laatste stukje naar de oeverloper uitkijkhut.

De kleine meid loopt voor en zegt ineens sssst er zit een zwaan voor de hut papa. Ze bukt en sluipt zo naar een van de uitkijk gaten en zegt dan kijk papa een zwaan. Papa maakt op aanwijzing van zijn kleine meid een aantal foto’s. De knobbel zwaan staat zich lekker te wassen en te poetsen. Ook komt familie grauwegans met de kleintjes nog even langs ooh wat een poepies zijn het toch die pluizenbolletjes. Nu moet ik weer even de zwaan op de foto zetten van dochter lief. Dat doe ik dan ook gelijk.

Dan lopen we weer naar de auto, en aangekomen bij de auto zet ik de konikpaarden die op het oostvaardersveld staan nog even op de foto. We rijden nu naar het buitencentrum aan de kitweg van Staatsbosbeheer. Daar parkeren we de auto en gaan even kijken in de uitkijkhut de kluut. Zo het wemelt weer van de zwaluwen en ze vliegen werkelijk over onze hoofden. Ik kan wel hele leuke foto’s maken en ze blijven heel rustig zitten op de takken bij de hut.

Na even wat gegeten en gedronken te hebben vraagt de kleine meid of ze nog achter het buitencentrum over het beton pad mag lopen niet helemaal in deze volle zin maar het kwam hier wel op neer. Ik geef aan dat we dat wel doen maar niet te ver. Oké is het antwoordt. En zo gezegd zo gedaan we lopen die kant op nog even stoppen bij de brug en dan roept de kleine meid de vissen naar zich toe. Wat zijn ze toch groot ik maak er een paar foto’s van.

Het zonnetje schijnt heerlijk en we lopen lekker uit de wind. Het geluid van de vogels is oor verdovend maar wel prachtig om te horen en te zien. Ook de huis schildpad is weer van de partij de schildpad heeft zich al klimmend boven op het riet gelegd. Ik kan heel wat foto’s van de vogeltjes maken. Zo lopen we via het pad naar het kijkscherm de blauwborst zodat je kan kijken op de keersluisplas. Helaas is er weinig te zien. op de terug weg maak ik een paar mooie foto’s van de kleine meid die hou ik uiteraard privé. Ook een leuk eenden paar mag niet ontbreken. Aangekomen bij de auto moet ik toch even op adem komen. Even rustig de pijn weg laten zakken.

We gaan richting huis maar we gaan ook nog even ergens speciaal langs de bloesemlaan in Almere. We rijden weer via de praamweg en dan de trekweg naar huis. Bij de trekweg ter hoogte van Almere valt mij een berg vuil op wat in het kotterbos ligt. Ik onthoud even de locatie en ga vanmiddag nog even terug. Eerst even eten met de kleine meid en daarna wegbrengen naar de peuterspeelzaal. We zijn aangekomen bij de bloesemlaan ik maak er een aantal mooie foto’s gelukkig zijn de bloemetjes er nog niet af gewaaid of geregend. Hierna pak ik de spullen in en is het naar huis.

Thuis de foto’s op de cloud en even eten.

Zie jullie graag bij het volgende blog ( Kotterbos Bed )

 

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *