Ochtend tripje praamweg Oostvaardersplassen

DSC_9421-bewerktC-2
Ochtend tripje praamweg oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:     11  °C.

24-5-2016

Vandaag een ochtend tripje samen met de kleine meid gedaan naar de Oostvaardersplassen en wat was het winderig zeg en koud. We vertrokken vanmorgen dus richting de Oostvaardersplassen en gingen via de buitenring om te kunnen kijken of de herten en konikpaarden wellicht aan de kant van Almere zouden staan. En ze stonden inderdaad aan de kant van Almere maar helaas toch net even te ver weg. Dus besloot ik om via de Trekweg en de Praamweg onze weg te vervolgen naar de ander kant van de Oostvaardersplassen.

Aangekomen bij de grote praambult is het heel stil ik parkeer de auto en vraag of de kleine meid ook mee uitstapt. Nee papa ik blijf zitten en ze doet het raam op een kiertje nou oké dan zeg ik. Doe de kofferbak open en pak de camera er uit en maak wat foto’s, kijk papa daar komt een trein aan die zet ik ook even op de foto. Grote groep met Edelherten trekt voorbij in de Oostvaardersplassen met op de achtergrond een aantal heckrunderen. In de verte zie ik ook de Eco-car aan komen rijden van Staatsbosbeheer hier worden rondleidingen of wel safari trips mee gegeven door het afgesloten deel van de Oostvaardersplassen. Zo te zien hebben de mensen het erg koud ze zien er niet heel vrolijk uit.

Ook ik stap weer lekker in de auto wat een kou en een wind we vervolgen onze trip en gaan naar de oeverloper uitkijkhut / scherm. Ik parkeer de auto en we stappen uit en gaan naar de oeverloper de kleine meid ziet gelijk weer twee mooie knobbelzwanen en ik kan een mooi vogeltje op de geheugenkaart zetten. We kijken samen nog even wat rond en gaan dan verder met de auto en stoppen dan nog even verder op de praamweg en zien dan een mooie Blauwereiger tussen de in bloei staande wilde bloemen in het Oostvaardersveld. De reiger leg ik natuurlijk even vast in het geheugenkaartje en ook de langs vliegende buizerd zet ik er op.

We gaan weer richting huis om lekker even onze middag maaltje te eten en daarna gaat de kleine meid lekker naar de peuterspeelzaal. Misschien dat ik dan toch nog even in die tijd ga kijken bij de Oostvaardersplassen in Almere.

Voor nu zit het ochtend tripje er op en gaan we naar huis, bij thuiskomst even de foto’s op de cloud en dan gaan we lekker aan tafel.

Tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *