Modderbad & Bronst

Maximumtemperatuur:     19  °C.
Minimumtemperatuur:      03  °C.

 7-10-2022

Modderbad & Bronst:

Een ander begin als anders. Ik heb mijn spullen weer gepakt en ga richting het oostvaardersveld. Ik ben redelijk op tijd en dat is lekker. Maar niet te vroeg uiteraard ik respecteer de tijden voor het bezoek in het veld. Ik zeg altijd een beetje respect voor de regels en dieren. En dat doe ik dan ook. Maar goed ben bijna bij mijn afslag om richting de hut te gaan. Komt me daar toch even een konikpaard langs flitsen. Poef die ging hard, Hmm is er wat aan de hand. En ja daar ligt een ander konikpaard even een modderbad te nemen.

Dat wilde het konikpaard natuurlijk niet uit zich zelf. Maar ze waren aan het vechten geweest en een was duidelijk de verliezer. Helaas is dit modderbad wel wat te diep. Ik zie een ander iemand lopen en vraag of hij soms al gebeld heeft. Nee dat heeft hij niet. Ik zal dan wel bellen zeg ik tegen deze persoon. Deze persoon verdwijnt dan ook gelijk naar de krakeend hut. Tja foto’s maken is volgens sommige dan toch belangrijker dan voor een dier in nood zorgen. Ik blijf bij het konikpaard in de buurt om het rustig te houden en om eventuele andere een beetje op afstand te houden. Inmiddels via de telefoon gesproken met het team van Staatsbosbeheer. De boswachters zijn snel ter plaatsen en we kijken samen naar de plan van aanpak. Om het konikpaard zo snel en veilig mogelijk uit het modderbad te krijgen. Uit voorzorg wordt ook de dierenarts er bij gehaald. Met zijn allen krijgen we het konikpaard weer op het droge. En vertrekt de konik direct.

Het konikpaard kijkt nog heel even achterom en galoppeert dan snel verder. Zou dat geeft een heel fijn en goed gevoel. Er wordt door de boswachters aangeboden om mee te gaan en ik wordt even door de boswachter naar mijn auto gebracht. En dat is heel fijn aangezien het lichaam dingen heeft gedaan deze morgen die niet heel lekker zijn. en ik dus eigenlijk al helemaal kapot ben. Maar nogmaals je laat de konikpaard ook niet in de steek. Zo even lekker opgewarmd en weer een beetje op adem gekomen in het beheer kantoor. Ik kan nog even met de boswachter mee om een monitoring bronst af te ronden van een paar edelherten. Dat is super en ik loop eerst even naar mijn auto om de camera spullen te pakken. En zo kan ik dus nog even mee met de monitoring van de edelherten bronst. En wat was het een super leerzaam een super gave ochtend.

Maar ook heel erg vermoeiend. Maar dat heb ik er dan ook voor over.

Na dit alles lekker naar huis en onder een warme douch. En lang uit op de bank, want oh oh wat heb ik inmiddels een pijn in het lichaam. Het wordt vroeg naar bed.

Bedankt voor het lezen en kijken naar het modderbad & bronst. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *