Mist in het Oostvaardersveld

dsc_0012d

Maximumtemperatuur: 15  °C.
Minimumtemperatuur:  10  °C.

10-10-2016

Maandag ochtend ga ik lekker samen met de hulp-boswachter op stap. We gaan eerst even kijken bij de Poelruiterhut in het Oostvaardersveld. We pakken de auto en rijden via de trekweg die kant op. Het is onderweg heel erg mistig en dat levert hele mooi plaatjes op.

dsc_9455d

En zo stoppen we dan ook af en toe om de prachtige natuur vast te leggen.We lopen inmiddels over het poelruiterpad naar de hut toe. Nog steeds is het behoorlijk mistig. In de poelruiterhut maak ik toch een paar foto’s.

dsc_0003d

De hulp-boswachter en ik gaan even lekker zitten en we nemen even iets lekkers. Na het lekkers gaan we toch maar naar de auto en gaan we verder rijden. De hulp-boswachter geeft aan dat ze naar het pad wil bij de bootjes. En dat is het Julianapad naar de Zilverreigerhut. Dus daar rijden we nu naar toe. Ook stoppen we nog even op de knardijk. Dit om een paar prachtige landschap foto’s te maken van de Oostvaardersplassen.

dsc_9466-bewerktd

Nu gaan we verder en parkeren de auto op de oostvaardersdijk. En lopen dan naar beneden het Julianapad op richting de zilverreigerhut. En wat horen we hier? Juist ja, de baardmannetjes ook hier kunnen we een aantal leuke foto’s maken.

dsc_0060d-2

Ook komen we Johannes tegen van natuur waarnemers Flevoland. En zo lopen we met zijn drieën naar de Zilverreigerhut toe. Hier kijken we nog even in het rond maar het is erg rustig. Toch kan ik een winterkoning nog op de foto zetten.

dsc_0083d
Exif: f6.3 1/800sec ISO12500 750mm

We lopen weer lekker terug en de hulp-boswachter en ik gaan lekker naar de auto. We zeggen Johannes nog even gedag en maken snel nog wat baardman foto’s. Dan lopen we toch echt naar de auto en gaan we naar huis. Bij de auto maken we nog een paar laatste foto’s waaronder een foto van de Markerwadden in aanbouw.

dsc_0128d

En ook een mooie vracht boot zetten we nog even op de foto. Nu op weg naar huis en bij thuiskomst zetten we de foto’s weer even op de cloud.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Mist in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *