Libelle & vogels poelruiterhut

DSC_1707D
Libelle poelruiterhut

Maximumtemperatuur:     23  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

06-06-2016

Maandag middag kan ik even op pad na dat ik de kleine meid op de peuterspeelzaal heb afgezet. Ik rij door via de trekweg en de praamweg en parkeer de auto op de praamweg leg mijn invalidekaart neer en stap uit. Pak mijn spullen en loop richting de Poelruiterhut. Er staat een hoop wind maar de temperatuur is heerlijk om te lopen. Ik kom aan in de poelruiterhut zo ik waai zowat uit mijn hemdje het giert aan alle kanten door de hut heen.

Hmm dat is niet lekker ik maak een aantal foto’s. Een mooie rietgors neemt plaats in een mooie tak. Dan nog wat omgevings foto’s en natuurlijk ook de meerkoet inmiddels hebben zij een nieuw nest gebouwd en is het andere verlaten ( bunzing heeft oude nest leeg geroofd ). Dan maak ik nog een mooie foto van een bloem die tegen de hut aan groeit. Ik pak mijn spullen en ga richting de auto ik heb het steen koud het is echt niet lekker in de Poelruiterhut.

Onderweg naar de auto kom ik nog een mooie Rietgors en een Kwikstaart tegen ook deze zet ik even op de foto. Het leuke van het pad naar de poelruiterhut is dat het op dit moment vol zit met heel veel libelle’s de een nog mooier en groter dan de ander. Ze zijn alleen zo snel maar kon toch er weer een op de foto zetten. Bij de auto vliegt er nog een mooie Zilverreiger over en die zet ik natuurlijk ook even op de foto.

Door de wandeling ben ik gelukkig wel weer een beetje opgewarmt en bedenk ik me even waar ik gezien de geringe tijd die ik nog heb naar toe kan. Besluit om de auto te parkeren op de knardijk en zo via het bospad en het brugetje achter in het Oostvaardersveld te komen. Op het bos pad kom ik een wesp of bijen soort tegen waar ik wel twee keer naar moet kijken zo groot als deze is ik schat ongeveer tussen de 2.5 en 3.0 cm. Het lukte me niet om dit op de foto te zetten.

Bij het bruggetje zet ik even een eenden paar op de foto, en moeder en kind meerkoet. Ik loop verder en zie een leuke putter ( Distelvink) in de boom pak de camera en het lukt om deze op de foto te zetten. Dan kom ik op het pad een heggenmus tegen althans dat denk ik ben er niet helemaal zeker van. Ook hier vliegen de straaljagers je voorbij maar bijna onmogelijk om vast te leggen. Toch wordt ik weer beloond en land er een om even te rusten.

Ik loop over het pad wat naar de Krakeendhut gaat en dan hoor ik wat geritsel in de berm even verderop. Ik zak een beetje en nou kijk dan een klein konijntje snel even op de foto zetten en dat lukt nog net klik weg is het konijntje. Nog even een distelvlinder en een groenling op de foto zetten. En dan weer langzaam naar de auto lopen. Dan loop ik langs een boomstam waar een zwam op zit deze ben ik al eerder tegen gekomen en is een ……

Dan probeert een rietzanger zich te verschuilen achter een rietstengel maar ik heb hem gezien en klik die staat er weer op. Vlak bij de auto wordt ik uitgezwaaid door een putter in de maria distel en zegent mijn rit naar huis.

Graag tot een volgende blog, nu snel naar huis en de kleine meid ophalen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *