Lepelaarplassen vs Oostvaardersveld

dsc_0245d

Maximumtemperatuur: 24  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

03-09-2016

Zaterdag ochtend ik ga vandaag eens naar de Lepelaarplassen. Bepakt en bezakt laad ik de spullen in de auto en zet ik de fiets achterop. Ik rij met de auto naar de Oostvaardersdijk en parkeer de auto bij de trekvogel. De fiets even er af halen spullen in de mand doen en de rijstzak achter op. Nu even een klein stukje fietsen en dan via het trekvogelpad naar de lepelaarhut. Aangekomen in de Lepelaarhut is het redelijk bezet. Maar gelukkig niet overvol. Ik pak mijn spullen uit en ik zie dat het inmiddels alweer 10:00 uur geworden. De ijsvogel komt even langs vliegen en zwaait even naar ons.

dsc_0003d

En gaat verder op in het riet zitten. Ook een paar leuke winter talingen komen voorbij. En het mooie kuifeendje is er ook weer.

dsc_0042d

Hierna pak ik even de fiets en ga even een klein stukje verder fietsen en fiets naar het lepelaarpad. Ik fiets naar het eerste stenen scherm langs het pad en ga dan even kijken. En ik heb mazzel er is een ijsvogel aan het vissen en dit probeer ik dan ook even op de foto te zetten.

dsc_0075d

Na dit gedaan te hebben komt er een donkere lucht aan. Ik stap snel weer op de elektrische fiets en besluit om maar richting de lepelaarhut te fietsen. Aankomen in de hut klaart het gelukkig al weer op. We worden verrast door een sperwer die langs schiet en ik kan hem ook nog op de foto zetten, als hij in de boom is gaan zitten natuurlijk.

dsc_0116d

Inmiddels zijn er wel wat mensen weggegaan en komen er ook weer mensen. En dat zijn twee collega spotters die ik ken Hans en Reinier. En dat is altijd gezellig even bij kletsen en natuurlijk veel info vergaren van de oude rotten in het vak. Ook een jonge waterral laat zich lekker op de foto zetten.

dsc_0123d

En dan vliegt alles ineens van eiland nummer 1 af hé daar zit de sperwer. De sperwer is op een van de takken op het eiland geland. Natuurlijk had de sperwer gehoopt iets lekkers aan de klauw te slaan. Maar dit is helaas niet gelukt.

dsc_0243d

Ik zeg de collega spotters gedag en ga met de fiets weer richting auto. En dan even naar huis voor de middag medicatie en een broodje te eten. Het eten zit er weer in de medicatie is ook weer ingenomen de accu is weer een beetje opgeladen dus hoppie naar het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto en loop direct naar de poelruiterhut. Ik heb namelijk al gezien dat er een rij staat voor de oeverloperhut. Collega spotter Peter komt aangelopen en die geeft ook aan dat het te druk is bij de oeverloper. Peter loopt samen met mij naar de poelruiterhut. Ik loop even op mijn gemak aangezien ik vandaag natuurlijk al een beetje te veel heb gedaan. In de hut aangekomen zijn er ook nog meer collega spotters en het is een gezellige bende.

dsc_0270d

Een leuke Tjiftjaf laat zich mooi op de foto zetten. En dan komt ook nog even de Catalina ( watervliegtuig ) voor bij vliegen die zetten we natuurlijk ook even op de foto.

dsc_0300d

Dan roept iemand kijk de visarend. Helaas geen visarend maar wel de blonde buizerd. Heel in de verte zie ik nog een Ooievaar langs vliegen. Hij is heel klein op de foto te zien. Dan komt ook nog even de visarend langs en de camera’s beginnen weer over uren te maken.

dsc_0352d

Verder op zijn vermoedelijk de ganzen geschrokken van de visarend en komen ze in grote getale langs vliegen. Ik begin last te krijgen van mijn lichaam en pak rustig mijn spullen in. Ik loop op mijn gemak naar de auto en stap in. Lekker even de airco aan en muziekje op even de spieren ontspannen. Nu rij ik lekker naar huis en thuis aangekomen zet ik de foto’s weer even op de cloud.

Nu lekker met het gezinnetje op de bank laptop op schoot en lekker al het moois bekijken van vandaag.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaarplassen vs Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *