Lepelaarhut versus Lepelaarhut

Grote zilverreiger
Lepelaarhut versus Lepelaarhut

Maximumtemperatuur:     10  °C.
Minimumtemperatuur:      -1  °C.

12-03-2016

Zaterdag ochtend de dames gaan shoppen en ik ga niet mee, nee ik ga spotten. Zo ik pak de fietsendrager en die zet ik vast op de auto. Gelijk maar even de fiets er op zetten brr het is goed koud om 08:30. Eerst nu nog even een broodje eten en klaar maken om mee te nemen en de medicatie even innemen. Ik ben er klaar voor ik ga naar de lepelaarhut.

Ik stap in de auto en ga richting de grote vaartweg om zo op de oostvaardersdijk te komen, ik zet de auto weer neer bij het flevolandschap ( de trekvogel ). Fiets van de auto en tas op de rug auto op slot en ik kan weer gaan. Nog even oversteken en dan even een stukje fietsen. Na 1.5 km kom ik bij het pad om naar de lepelaarhut te gaan. Het was heel rustig op de parkeerplaats zou het ook rustig zijn in de hut?

Aangekomen in de lepelaarhut zijn er twee andere spotters ook aanwezig ik pak mijn spullen uit en kijk even naar buiten. Een mooie knobbel zwaan ligt te wachten op zijn foto shoot en ik vraag of hij dan ook wel even zijn hoofd wil laten zien. De zwaan geeft gehoor en paradeert vervolgens over de waterige catwalk. En zo kan de fotograaf weer een paar mooie plaatjes schieten.

Hierna is er een luid gezang hoorbaar en moet ik even zoeken waar het vandaan komt. En daar zit de rietgors heerlijk te zingen en vervolgens lekker te snoepen van de rietstengels. Ik zet de rietgors ook even op de geheugenkaart ook dit vindt ik een bijzonder leuke vogeltje. Ook zijn de reigers nog steeds aan het bouwen aan hun nest, en vliegen ze regelmatig langs de hut om hun bouw materiaal op te halen. Nou ja ophalen volgens mij stelen ze het gewoon. Ze staan soms zo hart te trekken aan en tak dat ze hem met wortels en al uit de grond jatten.

En natuurlijk zijn de slob eenden ook weer van de partij en wat een mooie kleuren hebben deze eenden toch weer. Ik maak weer wat opnames van de slobeenden en ga dan weer op de fiets. Ik vindt het erg koud en probeer zo een beetje in beweging te blijven zodat ik niet zo al moet afhaken vanwege de pijn. Alles doet al heel zeer en die lage temperaturen maken het er niet makkelijker op.

Ik stap op de fiets en zet de benen warmer aan ik ga via het lepelaarpad naar de kiekendief hut om daar nog even te kijken of ik misschien al een ijsvogel kan ontdekken. De ijsvogel is wel al een paar keer langs de lepelaarhut gevlogen. Aangekomen bij de kiekendief hut kan ik een mooi foto maken van een vrouwtjes kuifeend die wat rek en strek oefeningen doet. Tja ook hier wordt weer volop gesport om de beste figuurtjes te krijgen. Daarna komt er nog even een mooie grauwegans langs gevlogen die ik mooi op de foto heb kunnen zetten.

Ik ga weer op de fiets en ga nog een klein stukje verder daar staat een stenen kijkscherm en kan zo wat meer op de nattegraslanden kijken. Ik kom een collega spotter tegen die ook heel vaak in de lepelaarhut is dus we fietsen samen een klein stukje en stoppen bij het stenen scherm. Het zit vol met kievieten en ik kan er één redelijk op de foto zetten ze zijn eigenlijk te ver weg maar dit is een grens gevalletje denk ik. Dan zegt de collega spotter dat hij een groenling hoort zingen. Ik kijk een beetje om me heen en zie in een boomtop een vogel zitten En maak wat foto’s en inderdaad het is de groenling.

Ik ga weer terug om toch ook nog even langs de lepelaarhut te gaan je weet nooit wat je mist natuurlijk. Onderweg stop ik nog even een paar keer om wat vogeltjes op de geheugenkaart te zetten en onze huismus mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dan kom ik op een stuk waar het vele water wat in de lepelaarplassen staat doorstroomt naar de noorderplassen en ik kan je zeggen dat gaat behoorlijk snel met een dikke pijp onder het fietspad door. En dan maar hopen dat de pijp niet breekt en alles onder het fietspad weg spoelt want dan heeft vandaag of morgen iemand een heel nat pak.

Vlakbij de lepelaarhut fluit ook nog een winterkoning en kan ik de winterkoning mooi even op de foto zetten en dat is heel leuk gelukt. Zo inmiddels ben ik weer in de lepelaarhut en kan ik een slobeend in vlucht op de foto zetten. Ook een mooie kuifeend man komt nog even langs. En dan komt de concorde aan gevlogen een grote zilver reiger alleen zijn landingsplaats is door de reiger niet heel goed uit gekozen. Gelukkig kan de grote zilver reiger dit nog corrigeren en land tussen het riet, zonder kleerscheuren hoop ik.

Na lange tijd komt er ook weer eens een aalscholver wat dichterbij en is hij aan het duiken naar eten ik kan de aalscholver mooi vast leggen helaas heeft hij niks gevangen. Dan zou het plaatje compleet zijn geweest. Nog even een paar slobeenden vast leggen en dan is de koek op voor vandaag. Ik ga snel naar de auto want alles begint toch wel behoorlijk veel pijn te doen. Dus op de fiets de motor stand negen en ik ben zo lekker bij de auto. Fiets snel achterop de tas weer in de kofferbak en heerlijk in de auto zitten.

De auto is lekker op temperatuur omdat de zon er lekker opstaat. Zo even een klein beetje de pijn proberen te laten zakken en dan ga ik weer naar huis. Bij thuis komst de gebruikelijke procedure en snel de foto’s op de cloud zetten. De rest van de dag is voor mij wel een beetje voorbij aangezien ik niet zo veel meer kan vandaag.

Hoop dat jullie het verhaal en de foto’s weer leuke vonden.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *