Lepelaarhut en zijn bezoekers

dsc_0235d

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  06  °C.

22-09-2016

Donderdag ochtend bezoek ik de lepelaarhut in de lepelaarplassen. Eerst natuurlijk even de kleine meid wegbrengen naar de peuterspeelzaal. Fiets achter op de auto zetten spullen pakken en hoppie naar de peuterspeelzaal. Nu onderweg naar de lepelaarhut. Ik parkeer de auto op de oostvaardersdijk bij het bezoekers centrum de trekvogel van het Flevolandschap. Fiets van de auto rugzak op en fietsen. Ik fiets over het trekvogelpad naar de lepelaarhut. Ik parkeer de fiets voor de hut tegen de schutting en loop naar binnen. Zo dat zit vol een mannetje of negen rechts in de hut voor de kijk gaten. Ik roep goedemorgen en krijg met pijn en moeite een goedemorgen terug. Aha de toon is gezet denk ik bij mezelf dit wordt een veel belovend ochtendje. Ik ga lekker links in de hut zitten en pak mijn spulletjes uit. Een mooie aalscholver zit al op mij te wachten en maakt zich vast mooi voor de foto.

dsc_0003d

Een paar foto’s later met dit model wordt ik even afgeleid door een langs vliegende blauwe reiger. Ook deze zet ik er weer mooi op. Nu snel terug naar mijn model de aalscholver en de shoot is klaar voor vandaag de aalscholver gaat vissen. Een leuke dodaars zet ik nog even op de foto.

dsc_0040d

En dan hoor je hij zit hij zit er, er gaan 9 camera’s te gelijk af. Ik loop met de camera in de hand naar de andere kant van de hut. En vindt rechts voor nog een klein gaatje om wat foto’s te schieten. Aangezien ik dit uit de hand doe besluit ik even om mijn rijst zak er bij te pakken. En loop dus nog even terug en pak mijn rijstzak. Bij terugkomst is het hele spul opgeschoven en hebben ze gezorgd dat er niemand meer bij kan en ik dus ook niet. De toon is duidelijk gezet nu door deze asociale personen. Ik noem ze niet eens collega spotters. Wat een grafbakken. Ze zijn een schande voor alle wel nette collega spotters. Ik keer ze de rug toe net als de ijsvogel.

dsc_0041d

Maar goed ik loop lekker terug naar de ander kant van de hut en maak daar heerlijk foto’s. Zo komt er een leuke groep krakeendjes voorbij. En is de grote zilverreiger zijn jacht gebied aan het verdedigen. En dat is ook heel leuk om te zien.

dsc_0123d

En dan laat plots de waterral zich even zien. En hi hi ik zeg niks tegen die aso’s en kan heerlijk op mijn gemak de waterral op de foto zetten.

dsc_0154d-2

Ook een slobeend komt nog langs waar zou die ze naam toch aan danken. Ik maak dan weer een paar prachtige foto’s van de blauwe reiger. En dan komt ineens mijn model weer aangevlogen en ze moet en zal op de foto gezet worden. Nou dat doen we dan maar aalscholver model. Dan komt er een groepje aalscholvers aan en die komen de buurt onveilig maken. Zo jagen ze de vis in een hoek en daar profiteert dan ook de reiger weer van. De reiger krijgt bijna de vis op een presenteerblaadje. En dan worden de fotografen aan de rechter zijde van de hut weer zenuwachtig hij zit er weer de ijsvogel en klikker de klik gaat het stel. Ik loop rustig naar de overzijde met mijn camera en vraag aan een iemand die op het hoek zit/ staat of hij een klein stukje opzij kan. Er komt geen enkele reactie van meneer aso. Geen probleem ik spring met mijn atletisch lijf op de bank en laat mij pontefikaal voor het kijkgat zakken. Zo en nu is de ijsvogel voor mij.

dsc_0354d

En ik maak op mijn gemak een hele mooi serie foto’s van de ijsvogel. Misschien nog wel mooier als de rest. Er wordt dus ook geen woord meer gesproken en antwoord aan mij geven is al helemaal uit den bose. Zo ik ga weer terug naar mijn eigen plekje. Mijn grote witte vriend komt weer langs en laat zich heerlijk op de foto zetten. Even later komt er nog een aalscholver met een dikke buit boven water en hij moet dit als een speer zien naar binnen te werken. Inmiddels hebben zijn broer en zuster aalscholver door dat hij wat lekkers heeft. Dus hap beetje water en nog een hap en weg is de vis.

dsc_0564d

Nu ben ik zo langzaam een beetje de spullen bij elkaar aan het zoeken en maak ik hier en daar nog een paar foto’s. De blauwe reiger de waterral en de ijsvogel komt nog voorbij. Nu moeten de aso’s zelf opstaan en houd ik met andere collega spotters de boot een beetje af zodat ze er niet goed bij kunnen. Zo missie geslaagd voor vandaag. Fotografisch gezien een hele mooie dag. Een hele slechte dag voor de gedragingen van de mens wat een zieltjes heb je toch op deze wereld.

Ik spring weer op de fiets en ga naar de auto. Bij thuiskomst even de foto’s op de cloud en ze zijn weer top althans dat vind ik.

Groetjes, Casper ( Leven-Met ).

2 thoughts on “Lepelaarhut en zijn bezoekers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *