Lepelaarhut

Brilduiker ( lepelaarhut )
Lepelaarhut ( brilduiker )

Maximumtemperatuur:  9  °C.
Minimumtemperatuur:  4  °C.

08-01-2016.

Vandaag zou het lekker weer worden, ik ben om 06:15 al beneden ik kon niet meer liggen van de pijn. Eerst even een beetje bij komen en de ergste stijfheid wat af laten zwakken. Ik besluit om vandaag weer eens een kijkje te nemen in de lepelaarhut bij de lepelaarplassen. Inmiddels begint het wat lichter buiten te worden en monteer ik de fietsen drager op de auto en zet ik daarna de elektrische stalen ros achterop. Zo eerst even een broodje eten en even een broodje maken voor de kleine meid. Die ga ik zo eerst weg brengen naar de peuterspeelzaal.

We hebben lekker wat gegeten en ik heb de batterij aan medicijnen voor de morgen weer ingenomen. Ik zet de kleine meid in de auto en pak nog even de spullen van de gang. Was zo slim geweest om gister avond alles al klaar te zetten. Kon het dus zo pakken en hoppie in de auto. Zo nu met de auto en kleine meid op pad om richting de peuterspeelzaal te gaan. Aangekomen op plaats van bestemming voor de kleine meid, sprint ze naar binnen doet haar jas uit en geeft de leidsters een hand en zegt dag papa tot de volgende keer. Mag nog net haar rugzakje met spullen weg leggen en zeg haar vervolgens gedag tot straks zeg ik.

Ik ben weer bij de auto ik controleer nog even de fiets die achterop staat, en ga dan in de richting van de oostvaardersdijk. Ik ga naar het bezoekers centrum de trekvogel op de oostvaardersdijk. Daar aangekomen parkeer ik de auto en haal ik de fiets eraf. Ik pak mijn spullen uit de auto en stap op de stalen ros. Ik steek de weg over en fiets dan naar beneden over het trekvogelpad. Ineens krijg ik heel veel pijn in mijn handen ik weet gelijk wat ik heb gedaan of beter gezegd ben vergeten, handschoenen ben ik vergeten. Heel dom maar ik heb ze in de auto laten liggen. Ik draai om en ga toch mijn handschoenen halen. Zo nieuwe kansen nieuwe ronden ik fiets weer naar beneden en na ongeveer anderhalve kilometer ben ik op de plaats van bestemming de lepelaarhut.

Ik parkeer de fiets, en loop naar binnen en wat denk je helemaal.. leeg ik ben alleen niet voor lang hoor ik zag iemand bepakt en bezakt op het fietspad lopen en die zal vast hier naar toe komen. Maar voor nu even alleen. Ik pak mijn spullen uit en leg de camera klaar voor de actie. Snel kijk ik even naar de rechter zijde over het water en denk nou er zit niet veel. Vervolgens loop ik naar de linkerzijde van de lepelaarhut en kijk ook daar even en zie een brilduiker man & vrouw zwemmen. Dus snel even de camera pakken en klikken maar. Nou dat klikken is toch wel lastig ik heb nog steeds last van mijn handen en heb weinig gevoel in de ontspanknop. Het lukt me toch om wat foto’s te maken, ik ben niet helemaal tevreden om dat er veel beweging in de foto’s zit.

Uiteraard weet ik waar door dit komt omdat je geen lekker gevoel in je handen hebt is ook hierdoor de fijn motoriek verstoord en druk je harder op een knopje dan eigenlijk noodzakelijk is. En ik was zo eigenwijs geweest om de ISO waarden vast te zetten op een lage waarde. Is natuurlijk heel mooi maar niet s’morgens vroeg met weinig licht.

Maar ik kan toch wel wat leuke foto’s maken en de instellingen veranderen ook komt er nog een nonnetje ( vrouw ) voor de camera en ook deze leggen we vast.

De spotter die bepakt en bezakt op het fietspad liep is inmiddels ook aangekomen bij de lepelaarhut. Hij pakt zijn spullen uit en kijkt ook even naar buiten en vraagt dan aan mij of ik wel wat gezien heb aangezien het heel stil is. Ik zeg dat het inderdaad stil is maar dat er net nog een brilduiker en een nonnetje was.

Nadat ik dit verteld heb is het heeeel stil er komt niks langs en voorbij en dan ineens een grote zilver reiger uit het niets lijkt hij te komen. Dus klikkerdeklik, nou van de ongeveer 20 foto’s heb ik er een tussen zitten die niet bewogen is. Zal maar zeggen heb me dag niet! En wat is het koud in de hut de wind giert om mijn oren. Ik maak nog wat landschap foto’s die toch wel heel mooi zijn geworden al zeg ik het zelf.

Ik pak langzaam de spullen bij elkaar en dan komt het nonnetje nog even langs en zo kunnen we beide nog even wat foto’s maken van dit exemplaar. Hierna pak ik alles in en stap weer op de fiets. En ga via het trekvogelpad weer richting de oostvaardersdijk naar de trekvogel. Aangekomen bij de auto laad ik snel de fiets weer op en zet de auto aan kachel op 10 en ik wachten even om een klein beetje op temperatuur te komen.

Nog even de fiets controleren of alles wel goed vast zit.  Ja niet alleen het ontspanknopje van een camera is moeilijk te bedienen met pijn ook dingen vast zetten met gevoel is heel moeilijk dus altijd een extra controle van mijn kant. Ik ga richting huis en wat heb ik het koud. Zo de weg naar huis gaat lekker snel en ik ruik de warme koffie al. Moet hem nog wel even zetten hoor.

Bij thuiskomst alles even van de auto halen en daarna lekker een warme bak koffie hmm dat is lekker. Nu even de geheugenkaart in de laptop en de foto’s maar eens bekijken. De lepelaarhut is ook weer bezocht in het nieuwe jaar.

Groetjes, Casper ( Leven-Met ).

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaarhut eerste bezoek 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *