Lepelaarhut & De Kiekendiefhut

Lepelaarhut & De Kiekendiefhut
Lepelaarhut & De Kiekendiefhut

Maximumtemperatuur:     13  °C.
Minimumtemperatuur:       5  °C.

31-03-2016

Donderdag ochtend het ziet er redelijk uit de zon schijnt niet maar ga toch maar even lekker naar buiten. Mijn kanjer kan vandaag de kleine meid even wegbrengen en ik kan dus redelijk op tijd weg. Wel eerst even eten en de ochtend medicatie innemen anders gaat het niet goed. Ik besluit om met de auto en de fiets even te kijken bij de Lepelaarhut en de natte graslanden. Ik rij richting de Oostvaardersdijk en sla dan links af de dijk op ik parkeer de auto bij het bezoekers centrum de trekvogel van het flevolandschap.

Ik pak de fiets en fiets het trekvogelpad af richting de Lepelaarhut na ongeveer 1.5 kilometer kan ik het pad inslaan van de Lepelaarhut. Bij aankomst zit er een collega spotter al lekker te fotograferen. Pak mijn spullen uit de tas en vraag aan hem of hij al wat gespot heeft. De spotter geeft aan vermoedelijk de roerdomp gehoord te hebben. Nou dat wordt een zoek klus met al dat riet hier. Dat is dus onbegonnen werk dan maar hopen dat de roerdomp zich even laat zien.

Het is nog vroeg en net 09:00 geworden ik maak een foto van een gans en een liefdespaar eend. Hierna pak ik mijn spullen en ga even op mijn gemak naar de natte graslanden fietsen en daar even in de hutjes te kijken. Op het pad van de Lepelaarhut wordt ik gehinderd, opgehouden door een rietgors deze wil graag eerst op de foto dus dat doe ik dan ook even. Nu kan ik gelukkig verder fietsen en ga ik naar het Lepelaarpad om zo naar de natte graslanden te gaan. Ook op het Lepelaarpad wordt ik opgewacht door twee grauweganzen en zet ik dus ook even op de foto.

Halverwege het Lepelaarpad kom ik nog een paar mooie futen tegen en had gehoopt dat er een mooie balts zou volgen helaas gebeurde dat niet de foto’s zijn nog steeds mooi. Ik ga snel verder en kom dan bij het eerste scherm uit en ga kijken wat er te wachten ligt, helaas niet veel niet in het water wel ver op de natte graslanden maar dat is te ver weg om op de foto te zetten. Dan ineens komt er iets uit de rietkraag vandaan zwemmen ik kijk en twijfel eerst nog pak dan toch de camera en maak foto’s is het nou een bever of een beverrat? Helaas moet ik het antwoordt verschuldigd blijven. Ik kan geen staart zien van het beest en kan het niet beoordelen. Misschien dat ik op een later tijdstip er op terug kan komen.

Dan fiets ik nog een klein stukje verder en ga dan naar de kiekendief uitkijkhut daar kan ik nog een paar bergeenden op de foto zetten ook een grote zilverreiger op de vlakte mag niet ontbreken. Even op mijn horloge kijken moet wel even de tijd in de gaten houden om de kleine meid weer op te halen. Ik fiets weer terug naar de lepelaarhut. Onderweg nog even een fuut en een paar mooie zwanen op de foto zetten.

Nog even naar de Lepelaarhut zo de beestjes zijn ook allemaal wakker geworden en ik kan gelijk aan de bak een paar leuke kuifeenden komen even lekker duiken voor de Lepelaarhut. Hierna fladderde er een leuke kwikstaart langs en die land uiteindelijk op een van de ijsvogel takjes oh oh  als de ijsvogel dit maar niet ziet. Maar de kwikstaart blijft lekker in de buurt en geeft een showtje weg. Dus ook even een kort filmpje gemaakt.

Ook vandaag komt de bouwmarkt reiger weer even langs om weer bouwmateriaal te halen en de bouwreiger vliegt regelmatig af en aan, weet niet waar ze het van doen maar dat moet toch wel een paar stuivers kosten. Ook reiger eiland zet ik nog even op de foto.

Ja en wat er hierna gebeurt is wel 18+ hoor twee eenden hebben het lekker naar hun zin en laten even zien hoe het moet. Hierna spoelen ze zich maar even snel af en gaan ze verder met eten. Ik pak mijn spullen weer bij elkaar ga zo de kleine meid ophalen zet nog even een paar katjes van de boom op de foto en dan nog een mooie varen in een boom.

Zo ik ben weer bij de auto en zet de fiets weer achterop snel naar huis en de meid ophalen. Bij thuiskomst even de foto’s op de cloud zetten en nu weer onderweg om de kleine meid op te halen. Tijdens onze gezamenlijke lunch vraagt de kleine meid gaan we nog paardjes kijken dus wordt vervolgd in het volgende blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *