Lepelaarhut & de blauwe reiger

Lepelaarhut & de blauwe reiger
Lepelaarhut & de blauwe reiger

Maximumtemperatuur:     8  °C.
Minimumtemperatuur:      2  °C.

23-02-2016

Onverwacht voor mij althans was het prachtig weer dinsdag ochtend. Ik pak mijn spullen bij elkaar en zet de fiets achter op de auto. De lepelaarplassen wordt het vandaag niet te ver en toch even er uit. Zo alles in en op de auto richting de oostvaardersdijk en naar de parkeerplaats van de trekvogel. Het is best wel koud maar ben blij dat ik onder mijn winterjas een goed vest aan heb. Ik haal de fiets van de auto en fiets naar beneden over trekvogelpad.

Ik ga nu richting de lepelaarhut ik ben niet de eerste en zeker niet de laatste vandaag met dit mooie weer. Er zijn al heel wat collega spotters aanwezig. In de lepelaarhut pak ik mijn spullen uit en maak ik gelijk wat foto’s van het reiger eiland. Ze vliegen nog steeds af en aan om hun nesten te bouwen en of te vernieuwen en er zijn er ook al een paar die op hun nest zitten. Er komt een mooie knobbel zwaan langs en ik kan de knobbelzwaan mooi op de foto zetten.  Ook vliegen de reigers om onze oren en kan ik in ieder geval heel wat foto’s weer maken van deze gekken beesten met hun takken in hun bek.

Er was door buienradar ook aangegeven dat het in de loop van de ochtend behoorlijk kon gaan regen / sneeuwen en of hagelen en ik kan in de verte de bui zien ontwikkelen en dat levert een zeer mooi wolken foto op. Maar gelukkig is het nog ver weg dus kan ik nog lekker wat foto’s maken. De kuifeend man en vrouw staan ook weer lekker op de foto natuurlijk komen de reigers ook nog langs. Ook zie ik een nonnetje en die zet ik er ook even op.

Dan komt er met een oorverdovend geluid ineens een giga vrachtvliegtuig over de lepelaarplassen maar ook deze vogel zet ik even op de geheugenkaart. Daarna zet ik weer lekker de nonnetjes op de foto. Het wordt steeds drukker in de hut maar ook gezellig druk iedereen klets wat met elkaar en zo is het een gezellige beesten bende. Héé daar is een aalscholver nou die pak ik toch graag even mee. In zijn kielzog komt ineens een brilduiker boven water die vermoedelijk aan onze aandacht is ontsnapt door het kletsen natuurlijk. Ook deze vriend de brilduiker kan ik mooi op de foto zetten.

Inmiddels is het heel donker geworden en vliegt alles weg het gaat harder waaien en alles vliegt letterlijk voorbij. Gelukkig is de bui snel over en klaart het weer wat op. De reigers komen weer af en aanvliegen om de takken op te halen die ze vlak daarvoor hadden los gerukt van de bomen en uit de grond. Ook een paartje knobbel zwanen komt gezellig even langs. Heel ver op de lepelaarplassen is een paar futen aan het baltsen ik probeer wat foto’s te maken maar eigen is het te ver weg ik zal ze toch op de site zetten. Dan nog even een Kuifeend man op de kaart zetten wat een prachtige kleur groen heeft de mannetjes kuifeend toch.

Inmiddels heb ik het wel gehad en gezien voor vandaag en pak de fiets weer om naar de auto te gaan aangekomen bij de auto zet ik de spullen er weer in de fiets achter op en ga ik lekker naar huis. Thuis zet ik alles lekker op de cloud en ga ik even in de rust stand het was toch kouder als verwacht en dat merk ik.

Hoop dat jullie de foto’s weer leuk vinden.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut Lepelaarhut

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *