Lepelaar uitkijkpunt

dsc_0060d

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:    7  °C.

24-09-2016

Zaterdag middag lekker even opstap met de kleine meid en we gaan vandaag op de fiets. We gaan naar het lepelaar uitkijkpunt aan het Jan van den Boschpad. Eerst springen we op de fiets en gaan we via het Seizoenenpad, Julipad, en Pirellipad naar het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt. Daar stoppen we even en maken we een paar foto’s van een grote groep ganzen. We gaan weer verder en rijden richting de lepelaar uitkijkpunt. Tijdens de fiets tour daar naar toe zien we een bijzonder eendje zwemmen. door de kleur en snavel valt hij of zij op.

dsc_0029d-2

Dus stoppen we even en probeer ik de eend zo goed mogelijk op de foto te zetten. En na wat onderzoek is het een Chileense Smient en dat verzin ik niet. Na dit exotisch exemplaar gaan we verder. Aangekomen bij de lepelaar uitkijkpunt gaan we lekker even zitten en nemen we wat te drinken en te eten. Er zitten ontzettend veel ganzen in deze hoek en die zet ik natuurlijk even op de foto.

dsc_0066d

Dan komen er twee mooie slobeenden langs gevlogen. Snel de camera pakken oeff wat gaan ze snel voorbij nou hopen dat ze er op staan. Dan komen er twee brandganzen aangevlogen die achter elkaar aanzitten. En wow wat een kabaal en geluid maken die als ze voorbij komen super om te zien.

dsc_0120d

Ook de hulp-boswachter vindt het prachtig en laat zelfs haar drinken even staan. Zo in de lucht is het weer even rustig geworden. We drinken ons drinken even op en maken dan nog wat foto’s van de in rust zijnde ganzen.

dsc_0211d

We pakken de fiets weer en fietsen nu naar het Frans Vera uitkijkpunt. Dan worden we ingehaald door een gigantische A380 van de Emirates. Nou die zetten we dan ook maar even op de foto.

dsc_0252d

We zijn even gestopt bij het Fransverapad en zijn daar even aan de picknick tafel gaan zitten. Even wat lekkers pakken voor de hulp-boswachter. Ik maak ondertussen even een paar mooi landschap foto’s.

dsc_0262d

We horen verder op wat geritsel en kijken even om het hoekje. En daar staan we oog in oog met een konikpaard we blijven een beetje op afstand. De konik komt steeds dichterbij en we besluiten om even achter een bankje te gaan staan vlak bij het water. De lieve konik kijkt ons even aan en graast zich een weg verder.

dsc_0325d

Dan land er op nog geen 3 meter van ons een blauwe reiger. Ik schrik er zelfs van. De hulp-boswachter neemt plaats op het bankje en kijkt eerste rang. Ik pak de camera en kan tot mijn verbazing een hele serie foto’s maken. Nou was de blauwe reiger ook wel heel erg geopserdeert door dat geen wat hier in het water zwemt en dat zijn heerlijke grote vissen.

dsc_0341d

We pakken de fiets weer en lopen een klein stukje verder en komen aan op het Frans Vera uitkijkpunt. Even naar boven klimmen en dan hebben we weer een goed overzicht over de vlakte. Hier maak ik nog wat landschap foto’s.

dsc_0440d

en wat foto’s van de kleine insecten. ook een uitgebloeide kaardebol zet ik nog even op de geheugenkaart. Nu is het weer tijd om naar huis te fietsen. Aangezien ik me middag medicatie nog moet innemen. Dus we jumpen op de fiets en gaan richting huis nog even stoppen bij de vlinderstruik bij het verlaten van de oostvaardersplassen. En natuurlijk even een mooie vlinder op de foto zetten. Nu lekker weer thuis, foto’s op de cloud en even lekker wat eten en daarna medicatie innemen.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *