Langs de waterkant Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:  5  °C.
Minimumtemperatuur:  -4  °C.

05-12-2016

Maandag ochtend breng ik de hulp-boswachter naar school en maak ik gelijk de sinterklaas foto’s. En dat is best spannend allemaal voor de hulp-boswachter. Na dit gedaan te hebben ga ik even op bezoek bij de boswachters van Staatsbosbeheer. Even bij kletsen in verband met de vele dumpingen van de afgelopen dagen. Hierna ga ik nog even naar de poelruiterhut. Ik stap in de auto en via de knardijk draai ik de praamweg op. Het is behoorlijk koud en het is heel erg rustig. Eerst loop ik even naar de oeverloperhut en volgens mij lopen er in de verte twee waterpiepers op het ijs.

Nu loop ik via het poelruiterpad naar de hut. In de hut zijn nog een paar collega spotters aanwezig. Ik kijk even naar buiten maar ook hier is het erg rustig. Een mooie knobbel zwaan zwemt langs en probeert op het ijs te klimmen.

En dat zet ik natuurlijk even op de foto.Ik hoor wat getrompetter in de verte en zie dat er een groep met wilde zwanen komt aan vliegen. De camera doet weer goed zijn werk. Het is zo koud dat ik niet eens stil kan blijven staan.

Ik ga weer richting de auto en bij het verlaten poelruiterhut en net als ik uit het bos gedeelte ben gekomen zie ik twee mensen langs de waterkant staan. De heer van het stel komt naar mij toe lopen en ik zeg goedemorgen ik wordt ook netjes terug begroet met goede morgen. Dat had ik eerst even niet gehoord dat de man mij ook al goedemorgen had gewenst. Ik zeg tegen de meneer dat het niet de bedoeling is dat ze langs de waterkant lopen omdat het niet mag. En dat de dieren hierdoor verstoort kunnen worden. Meneer begint een beetje te lachen en ik vraag wat er zo lachwekkend is. Ooh zegt de man de manier waarop je het zegt. Oké zeg ik ik vind het anders niet lachwekkend wat u hier doet. De meneer antwoordt ik kom al 8 jaar hier en heb nog geen bordje gezien dat het niet zou mogen. Ik geef aan dat er echt een bordje staat aan het begin van het pad waar duidelijk op staat wat u wel en niet mag in dit gebied. Ik geef nogmaals aan aan meneer aan dat wat u hier doet mag niet. Meneer begint weer te lachen waarop ik vraag of ik dan even moet bellen voor meneer. Dat hoefde niet hij kon zelf ook bellen met Staatsbosbeheer. Meneer gaf aan al jaren vrijwilliger te zijn bij Staatsbosbeheer. Ik geef als antwoord dat het dan helemaal schandalig is wat hij deed want dan weet u precies wat de regels hier zijn. Meneer loopt nu weg richting de poelruiterhut.

Zijn vermoedelijk partner in crime staat nog steeds bij de waterkant en staat roerloos in de verte te kijken. Ik loop naar de auto. Ik denk bij mezelf je hebt mensen en fietsbellen maar dit was duidelijk een fietsbel. Uiteraard heb ik de boswachters op de hoogte gesteld en ze zouden proberen om nog even polshoogte te nemen. Ik ben in de auto gestapt en ben naar de praambult gereden daar heb ik nog een rattenvanger gespot. Muskusrattenvanger Michael van Waterschap Zuiderzeeland is ook weer druk bezig in het gebied.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Langs de waterkant Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *