Krakeendhut & grote zilverreiger

dsc_0157d

Maximumtemperatuur: 24  °C.
Minimumtemperatuur:  12  °C.

25-09-2016

Zondag ochtend ga ik naar de krakeendhut in het Oostvaardersveld. Heb de spullen bij elkaar gepakt en stap in de auto. Via de trekweg en de praamweg rij ik naar de knardijk. Om daar de auto te parkeren en via de kortste route naar de krakeendhut te gaan. Ook weet ik dat de konikpaarden hier staan dus eerst even een paar foto’s van de koniks.

dsc_0032d

Je weet maar nooit straks lopen ze weg en dan staan ze voor mij te ver weg. Dit is eigenlijk al een afstand die ik niet meer kan lopen. Maar soms dan doe ik het toch om even wat anders te zien, dan alleen de poelruiterhut en oeverloperhut. Uiteraard betaal ik hier de zelfde dag en de dagen er na een prijs voor. Maar dat doet er nu even niet toe. Ik ben heerlijk buiten aan het genieten. De konikpaarden staan er rustig bij. Met uitzondering van twee konikpaarden. Die zijn wel zo lekker op dreef met zijn tweeën.

dsc_0053d

Ze zijn achter elkaar aan het aan rennen, en bijten elkaar regelmatig. Ook het kleine grut is weer lekker op de foto gezet. En ja een van de hengsten kon het niet laten en probeert gelijk een nieuwe konik te maken.

dsc_0079d

Wat is de konik groep toch mooi om te zien. Ik loop nu even naar de krakeend hut, en bij binnen komst heb ik een privé hut dat is lekker. Ik zet een paar mooie reigers op de foto. Onder andere de grote zilverreiger en de blauwereiger. Mijn oog wordt op een bepaald moment naar de rechter kant van de krakeend hut getrokken. Hé daar staat ook een mooi grote zilverreiger hmm een zwarte snavel in plaats van geel (zwarte snavel en de rode poten hebben ze alleen kort in de broed periode ) en rode poten in plaats van zwarte. Hier is wat aan de hand.  Het is nu herfst en bijna winter.

dsc_0183d

Al zou je dat op dit moment niet zeggen met deze zomerse omstandig heden met 24 graden en lekker een zonnetje. Na wat zoek werk via internet is het een reiger die een hormonaal probleem heeft. Dit komt heel weinig voor dus dat is dan wel weer een leuke waarneming. Ik maak er dus maar even een paar mooie foto’s van. En dan heb ik ook nog eens de mazzel dat ik hem vliegend samen met een andere zilverreiger heb. En zo zijn de verschillen dan goed te zien.

dsc_0198d

Inmiddels land er een grote groep met ganzen en stijgen de aalscholvers op. Het is net Schiphol maar dan de Oostvaardersveld baan.

dsc_0233d

Ik maak nog wat overzicht foto’s en loop dan nog even langs de paarden als ze er nog zijn. En ze staan nog op de zelfde plek gelukkig. Nou nog maar eens een serie schieten van de konikpaarden. En zo wordt het geheugenkaartje weer lekker vol gezet.

dsc_0303d

Zo mijn lichaam geeft aan dat de grens overschreden wordt. Dus ga ik terug naar de auto. Aangekomen bij de auto plof ik neer in de stoel. Nu zie ik dat bij de kruising knardijk praamweg allemaal oldtimers voorbij komen. Ik start de auto en rij snel naar de kruising. Zo nog net een paar oudjes op de foto kunnen zetten. Nu lekker rustig naar huis rijden. Thuis de foto’s op de cloud en het lichaam weer even in de ontspan stand. Hopelijk neemt de pijn weer wat af straks.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *