Krakeendhut en een fietsbel Oostvaardersveld

DSC_0351D
Krakeendhut en een fietsbel Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  13  °C.

01-08-2016

Aangezien mijn kanjer maar een halve dag dienst heeft vandaag kan ik in de middag even op stap. En besluit ik om richting het Oostvaardersveld te gaan. Na heel veel wikken en wegen besluit ik om eens weer in de Krakeendhut te gaan kijken. Ik ben er al een tijd niet geweest maar het levert ook veel pijn op aangezien ik een behoorlijk stuk moet lopen. Vandaag besluit ik toch om de Krakeendhut weer eens te bezoeken. Via de Trekweg en Praamweg om vervolgens op de Knardijk mijn auto neer te zetten en dan achter langs naar de Krakeendhut te lopen.

Maar ik stop nog even op de praamweg ter hoogte van de oeverloperhut / en poelruiterhut, daar zitten regelmatig Lepelaars in de buurt. Ook nu zit er een Lepelaar langs de waterkant zijn hapje bij elkaar te lepelen.

DSC_0295D

Ik stop de auto even en maak een paar foto’s door even op de drempel van de auto te gaan staan maar kan net niet hoog genoeg komen om echt een scherpe foto te maken. Ik draai mezelf nog even om en maak een foto van de poelruiterhut en zo op de foto te zien zit die aardig gevuld, ik rij nu naar de Knardijk om daar de auto te parkeren en dan naar de Krakeendhut te lopen. Onderweg naar de Krakeendhut fotografeer ik een aantal leuke vlinders niet alles is scherp maar dat mag de pret niet drukken vlinders zijn de Atalanta vlinder, Argus vlinder, groot koolwitje, en de kleine vos.

DSC_0335D

Zo na de stevige wandeling loop ik de Krakeendhut binnen en zie ik collega spotter J-p en raken we aan de praat. J-p geeft ook aan dat de stelt-kluut op het kleine eilandje zit links van de krakeendhut. Ik ga even naar de betreffende gleuf en steek de camera er door heen. Zo kan ik een aantal leuke foto’s maken. Ook de jongen van de stelt-kluut liggen op het eiland ze zijn nog een beetje grijs terwijl moeder of vader kluut een mooi zwart boven kleed heeft. Ook twee Casarca’s staan op de foto wel even zoeken maar zijn twee eenden die oranjebruin gekleurd zijn.

DSC_0366D

De Konikpaarden staan aan de rechterzijde van de Krakeendhut en staan langs de waterkant soms staan ze ook lekker ver in het water zich te goed te doen aan de heerlijke waterplanten. En zijn ze lekker aan het drinken. Zo af en toe is er wat onenigheid in de groep en steigeren en trappen ze er weer op los. Dan valt mijn oog op een stel wat al fietsend het Oostvaardersveld binnen komt. Ik verbaas mij er iedere keer weer over, overal staan bordjes niet fietsen cq verboden te fietsen. En toch zijn er nog steeds fietsbellen die alles aan hun laars lappen. Maar het was blijkbaar nog niet genoeg want ze zien de Konikpaarden langs het water staan en parkeren hun fietsen. En lopen vervolgens van het pad af door de struiken naar de konikpaarden toe. En als er wat gebeurd dan ligt het altijd aan de dieren nou nee dus aan deze fietsbellen zit vast een veertje los aangezien het belletje niet gaat rinkelen bij deze twee. Ik pak de telefoon en probeer de boswachterspost aan de kits weg even te bellen maar de verbinding is niet heel lekker in de hut en krijg helaas geen contact met ze. Jammer maar helaas deze mensen gaan vandaag door het oog van de naald.

Dan zie ik aan de overkant nog even twee reeën te voorschijn komen en maak ik snel wat foto’s

DSC_0471D

hierna nog wat foto’s van de Konikpaarden en dan pak ik mijn spullen en loop ik naar de auto. Ook J-p geeft aan mee te lopen zijn auto staat ook op de Knardijk geparkeerd. We lopen de krakeendhut uit en aan het einde van het pad zit een gekraagde roodstaart ons op te wachten.

DSC_0516D

We kunnen mooi een serie foto’s maken van deze voor mij weer bijzondere vogel. Al die soorten, maten, kleuren, en dubbele benamingen ik vind het nog steeds heel moeilijk om de vogels te herkennen en te benoemen. Maar goed deze is weer binnen de gekraagde roodstaart. Net door het hek gelopen vliegt er een enorme libelle langs J-p en gaat op een struik zitten we kunnen de libelle een vroege Glazenmaker goed op de foto zetten. De libelle blijft rustig hangen en zie thuis op de foto pas waarom. De libelle heeft een heerlijk hapje in zijn mond zo te zien een lekker bijtje.

DSC_0523D-2

Nu lopen we richting de Knardijk en zeggen we elkaar op de splitsing gedag. Ik zie de bewuste fietsbellen op afstand nog door het hek heen gaan richting de krakeendhut. Helaas heb ik de puf niet meer om die kant op te sprinten en de mensen er op te attenderen dat ze hier niet mogen fietsbellen.

Nu Lekker in de auto en op weg naar huis ben wel een beetje op nu. Thuis de foto’s weer op de cloud en daarna even met de laptop op de bank alles na lopen.

Bedankt weer voor het kijk en lees werk.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Krakeendhut en een fietsbel oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *