Kotterbos uitkijkheuvel & Oostvaardersplassen

DSC_4766C
Kotterbos uitkijkheuvel & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     16  °C.
Minimumtemperatuur:       3  °C.

01-04-2016*

De kleine meid wil graag naar buiten met dit prachtige weer en ze wil naar de paardjes kijken en treinen kijken en naar de glijbaan van gister. Zeg tegen haar dat is heel veel hoor en papa moet dat allemaal fietsen, ja geeft niet papa. Dus zo gezegd zo gedaan we gaan na het middag eten op pad gelukkig heb ik de accu van de fiets nog even onder lading gezet zodat ik genoeg hulp heb vandaag.

Als eerste gaan we naar de Jan van den Boschheuvel daar kijk ik even goed en zie dan de Konikpaarden bij het Frans Vera kijkpunt staan. Dus na dat de kleine meid weer even heeft rond gehuppeld gaan we naar het Frans Vera uitkijkpunt fietsen. Toch staan de Konikpaarden toch nog wel wat verweg maar dat mag de pret niet drukken we maken wat foto’s en dan zegt de kleine meid nu gaan we trein kijken.

Oke we gaan trein kijken nog even de boom van de vlakte er op zetten en dan ben ik klaar om naar het kotterbos uitkijkheuvel te gaan, de elektromotor van de fiets moet goed zijn best doen vandaag stand 9 zodat ik zo min mogelijk hoef te doen. Bij het Kotterbos zijn we aangekomen bij de boulevard nu nog even een stukje naar boven en we staan op het uitkijkpunt van het Kotterbos. We gaan lekker zitten en genieten lekker van de zon, ik heb lekker wat drinken mee genomen en dat drinken we samen op.

En ja daar komt de trein en de kleine meid geniet lekker ik maak wat foto’s van de trein natuurlijk en van de vlakte aan deze kant van de oostvaardersplassen. Ook de eerste bijtjes ( steen hommel ) weer druk in de weer gezien op de paardenbloempjes. De kleine meid kijkt nog even op de info kaart en zegt dan kom pap we gaan de glijbaan. Hoppie weer richting het Frans Vera punt. Hé de konikpaarden staan nu lekker dicht bij toch nog maar even stoppen en op de foto zetten.

Ik heb inmiddels aardig wat foto’s kunnen maken van de konikpaarden als ik de boswachter auto zie aankomen ik zie inderdaad dat Bertwin achter het stuur zit. Ik maak een gebaar of hij even wil stoppen en dat doet hij dan ook. Zijn collega stapt uit en vraagt of hij iets kan betekenen, ik vraag of ze het edelhert hebben gevonden van vanmorgen hij geeft aan oh u bent de melder ja inderdaad we hebben het edelhert gevonden ik heb samen met een ander collega geprobeerd het edelhert daar weg te halen helaas is dat niet gelukt het edelhert ligt erg ongelukkig in het water en zit vast. We proberen het edelhert op een later tijdstip weg te halen. Ik geef hem een hand en hij bedankt voornamelijk ook mij voor het doorgeven.

De boswachter stap weer bij boswachter Bertwin in de auto en de collega geeft aan dat ik de aangever ben van vanmorgen van het Edelhert. Bertwin stapt uit en komt gelijk even op mij aflopen geeft me een hand en zegt zo nu heb ik eindelijk ook een gezicht bij Leven-Met. Hij bedankt me voor het door geven ondanks de trieste afloop zijn ze er blij om dat dit door gegeven wordt. Ook refereert hij nog even naar mijn blog dat ze dat heel leuk vinden en het wordt ook regelmatig gelezen door de collega’s.

Nou dat is toch leuk om te horen we praten kort nog even met elkaar en gaan dan weer op pad de boswachter’s maken hun ronde af in de oostvaardersplassen en ik ga met de kleine meid naar de ja de glijbaan. Of toch niet de boswachters rijd weg en een paar konikpaarden lopen weg en ineens staat daar een mini Konikpaardje ooh wat een schatje. Zelfs de kleine meid valt het op dus glijbaan nog even wachten nu eerst de geheugen kaart warm stoken.

We blijven maar kijken naar het mini wonder maar gaan dan toch onze weg vervolgen stand 9 is geselecteerd op de fiets dus hoppie naar de glijbaan. En net als gister staan de heckrunderen weer op ons te wachten en gaat de kleine meid heerlijk van de glijbaan af.

En zo zit deze toch wel verrassende uitstap er al weer op.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *