Kort bezoekje Oeverloperhut & Poelruiterhut

dsc_0038d

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  15  °C.

16-09-2016

Vrijdag ochtend ga ik even op pad nadat ik de kleine meid naar de peuterspeelzaal heb gebracht. Mijn spullen heb ik gepakt de kleine meid zit in de auto nu eerst naar de peuterspeelzaal. De kleine meid is weer lekker spelen, en ik zit weer in de auto. Via de Trekweg en de Praamweg ga ik naar het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto en loop naar de Oeverloperhut. Daar staat een bekende spotter voor mij en het is Johannes. We staan nu beide te wachten op de ijsvogel die niet gaat komen. Hoezo aangezien we toch al weer even staan te wachten op de blauwe rakker die vermoedelijk de bus heeft gemist. We besluiten om naar de overkant te lopen naar de Poelruiterhut. Vlak voordat we bij de Poelruiterhut zijn worden we begroet door een rietgors. Dit zet ik natuurlijk even op de foto. We zijn met ons tweeën in de Poelruiterhut en het is verder stil. Ook geen visarend te bekennen op dit moment. Of zou die nu toch echt vertrokken zijn?

dsc_0053d

Een leuke tafeleend komt langs en die mag ik natuurlijk niet overslaan. Niet veel later komt er ook nog een slobeend aan geslobberd.

dsc_0057d

Ook de blonde buizerd is weer van de partij. Johannes en ik kletsen natuurlijk weer wat af. En in een onbewaakt ogenblik is de visarend toch weer aankomen vliegen en zit hoog in de boom. We houden hem nu goed in de gaten. Na een halfuur beginnen mijn ogen pijn te doen van tegen het licht in kijken.

dsc_0078d

Dus is er een mooie afwisseling van een aalscholver. De aalscholver is aan de andere kant van de hut aan het proberen een vis te vangen. Dus ga ik even naar de aalscholver kijken. Uiteindelijk vangt hij geen vis maar schrikt ergens van en gaat er als een raket vandoor. En dat is dan weer leuk voor de foto.

dsc_0087d

En ja hoor die visarend is er stiekem vandoor gegaan tijdens de actie van de aalscholver. Inmiddels is het voor mij weer tijd dat ik de kleine meid ga ophalen en pak ik dus mijn spullen weer bij elkaar en lopen we samen naar de auto. Nog even een mooi vogeltje op de foto zetten. Waar ik niet kan zien wat voor een soort het is. Het heeft wel twee vleugels en een roze kleurige borst maar daar houd het ook op. Bij de auto zeggen we elkaar gedag en ik stap in om naar de peuterspeelzaal te gaan. Mijn kleine meid gehaald en nu op naar huis leker wat eten. En de foto’s op de cloud zetten. Het was een rustige ochtend maar toch weer leuke momenten op de foto kunnen zetten.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *