Konikpaarden oostvaardersbos-fluitbos

Konikpaarden
Konikpaarden

Maximumtemperatuur:  12 °C.
Minimumtemperatuur:    9 °C.

21-12-2015

Maandag morgen het is wat onrustig buiten.

Het regend het waait en de zon prikt er af en toe door, en het is best wel koud althans zo voelt het wel. In de loop van de ochtend lijkt de zon meer en meer door te prikken. Zal ik dan toch nog even de fiets pakken? Ik besluit om toch even een stukje te fietsen. Voor ik op pad ga moet ik wel even voor de zekerheid naar buienradar kijken. Buienradar geeft aan dat er tussen nu en een half uur wat regen gaat vallen en dat het rond twaalf uur weer droog moet zijn. Ik besluit dan ook nog maar even te wachten. Ik neem vast de lunch tot me samen met de medicatie anders wordt het veel te laat om nog de medicatie in te nemen.

Na het eten pak ik de spullen vast bij elkaar en zet de stalen ros vast buiten inmiddels is het inderdaad gestopt met regen. Ik kijk nog even een keer op buienradar en de wolken zijn voorbij. Ook boven Almere trekt het wolkendek langzaam open en komt de zon tevoorschijn.

Wat ga ik doen vandaag ja fietsen dat is duidelijk, maar waar ga ik vandaag naar op zoek. Weet het niet ik laat me vandaag verrassen door de natuur en zie wel wat ik tegen kom vandaag. Inmiddels is het twaalf uur geweest ik start de stalen ros op en ga snel richting de oostvaardersplassen. De fiets staat geprogrammeerd voor het seizoenenpad en vervolgens junipad om hierna een klein stukje over het pirellipad te gaan. En dan via de fietsbrug zo de oostvaarderplassen in. Nou ja niet letterlijk dan hè anders heb ik gelijk een nat pak. Aangekomen bij het Hugo de Vries uitkijkpunt, bemerk ik dat er toch al behoorlijk wat wind staat en het hierdoor erg koud aanvoelt. Gelukkig heb ik handschoenen aan en de muts op. Deze beide hulp attributen heb ik regelmatig al op aangezien het feit ik ook het Fenomeen van Raynaud heb. Deze vaataandoening zorgt voor verkrampingen van de bloedvaten en wordt bij mij onder andere opgeroepen door kou en slecht weer. Wil je meer info zie link Fenomeen van Raynaud.

Was even verdwaald naar een ander onderwerp ik ben nog steeds op het Hugo de Vries uitkijkpunt en maak wat omgevings-foto’s en besluit dan om te proberen de konikpaarden in het oostvaardersbos-fluitbos op de foto te krijgen. Ik stap op de fiets en fiets richting de oostvaardersdijk via het Jan van den Boschpad in de hoop dat de konikpaarden in het laatste deel van het oostvaardersbos-fluitbos staan. De rit er naar toe is wel koud en winderig maar het is in ieder geval droog.

Aangekomen bij het laatste stukje kan ik vanaf het fietspad de paarden al zien en ik heb heel veel mazzel ze staan heel dichtbij en ik hoef niet ver te lopen. Aan het einde van het Jan van den Boschpad maak ik de fiets aan het hek vast zodat deze er nog staat als ik terug kom. Ik loop een klein stukje het oostvaardersbos-fluitbos in en ja daar zijn de konikpaarden zoals ik gespot had vanaf het fietspad.

Ik loop langzaam dichterbij en maak wat foto’s het zijn drie konikpaarden en ze liggen lekker bij elkaar. Ineens gaat een van de koniks opstaan en gaat naar de ander koniks toe en begind de koniks te pesten. De konikpaarden staan nu alle drie op en beginnen elkaar lekker te pesten, ik kijk toch even om me heen waar ik eventueel naar toe kan vluchten als ze mijn kant op komen. Ze zijn elkaar aan het bijten en rennen achter elkaar aan. Ze zijn lekker bezig zo met hun drietjes en ik kan heel wat foto’s maken.

Inmiddels zijn de konikpaarden op het loop pad gekomen waar ik overheen moet om weer naar mijn konikspaard te kunnen de fiets. Tja en nu, ik loop een stukje verder om uit het zicht te komen van de konikpaarden. En dat lukt ze worden weer wat rustiger, ik blijf nog even op afstand en maak een foto van een eenzame paddenstoel. Zo zou ik nu terug kunnen lopen ja ik ga het proberen. Inmiddels loop ik weer terug naar mijn fiets en lijkt het pad helemaal vrij, Ik zie de konikpaarden helemaal niet meer zouden ze weg zijn.

Natuurlijk zijn ze niet weg en daar komen ze weer proestend en tierend uit het bos vandaan zo weer op het looppad. Gelukkig staan ze nu op een plek waar ik eventueel met een grote boog om ze heen kan, hierdoor kan ik ook nog wel een paar hele mooie foto’s maken omdat ze net in het zonnetje komen te staan. Zo ik ben langs de konikpaarden en ben weer bij mijn eigen konikspaard de stalen ros.

Ik stap op en ga via dezelfde weg weer terug richting het Hugo de vries uitkijkpunt, onderweg maak ik nog wat foto van het landschap met de prachtige wolken partijen daarboven. Ook zie ik nog een tweetal blauwe reigers die zich verstopt hebben in het riet maar ik zie ze toch en zet ze op de geheugen kaart. Even verderop in het open water zie ik eenden zwemmen ik kijk nog eens goed en denk eerst dat het de kuifeend is, maar bij een tweede maal kijken lijken het een soort eenden te zijn met een spitse snavel. Ik neem snel dus maar een aantal foto’s ( later bij thuiskomst en op zoeken bij waarneming.nl blijkt het de grote zaagbek en of zaageend(en) te zijn).

Ik zal proberen wat uitvergrotingen van de grote zaagbek op de website te zetten weet niet of het lukt ze waren heel ver weg. Ik ga nog even langs het natuurbelevingscentrum fietsen om daar op het uitkijk hoekje nog even wat foto’s te maken. Ik besluit dat het mooi geweest is voor vandaag en pak de spullen weer in. Op dat moment komt er nog een Aalscholver aan en overvliegen en ik pak snel de camera en probeer de aalscholver toch nog even op de geheugenkaart te zetten. En dat lukt. Ik spring op de fiets en ga richting het pirellipad om zo weer via het junipad en seizoenenpad weer lekker op de uitkijkpost home te zijn.

Vandaag heb ik van moeder natuur weer heel wat moois voorgeschoteld gekregen de Konikpaarden, landschap, wolkenpartijen, blauwe reiger, en de grote zaagbek of zaageend. Hieruit blijkt maar weer alles kan in Almere.

Groetjes, Casper ( Leven-Met.nl )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *