Konikpaarden meeting

dsc_0085d

Maximumtemperatuur: 24  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

06-09-2016

Dinsdag morgen ga ik samen met de kleine meid lekker even op stap. We gaan naar de Konikpaarden. Dat heb ik belooft vandaag. Dus hopelijk komen we de konikpaarden tegen vandaag en hoef ik niet veel te lopen. Natuurlijk had ik de afgelopen dagen veel te veel gedaan. En dat heeft nu weer drie dagen gekost om weer een beetje normaal te kunnen bewegen, zonder al te veel pijn. We stappen in de auto en rijden eerst over de buitenring langs het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Helaas staan de Konikpaarden niet aan deze kant. We rijden verder en gaan dan via de trekweg en de praam weg naar het volgende Konikpaarden station.

dsc_0014d

Gelukkig zien we de konikpaarden al staan pff ik hoef niet ver te lopen en de kleine meid staat al te trappelen. We parkeren de auto en lopen het Oostvaardersveld in. En zo staan we tussen de konikpaarden. Een groep kinderen van een school lopen ook samen met hun leraar door het Oostvaardersveld. Zij worden langzaam ingesloten door een paar nieuwsgierige konikpaarden.

dsc_0026d

Ik loop met mijn hulp-boswachter verder en ook wij moeten er aan geloven. Twee konikpaarden komen op ons af. We lopen steeds een stukje verder naar achter tot we eigenlijk geen kant meer op kunnen. De hulp-boswachter is totaal niet bang en probeerd het konikpaard te aaien. Ik geef aan dat ze dat beter niet kan doen aangezien het toch wilde beesten zijn. En dan denkt het konikpaard maar ik doe echt niks hoor en begint aan mijn horloge te knabbelen.

dsc_0050d

Ook snuffelt het paard nog eens even lekker bij de hulpboswachter in haar nek. En blaast met zijn grote neus gaten even lekker stoom af. Lekker zegt de hulpboswachter tegen het konikpaard dat kietelt. Ik kan weer heel veel mooie plaatjes maken van de Konikpaarden. Ook komen we Rob een collega spotter nog even tegen. En die heeft ons ook op de foto gezet en dat is best een leuk om een keer samen met je dochter op de foto te staan.

14215790_850115981789325_484276946_o

We kletsen nog wat en zeggen elkaar dan gedag. De kleine meid vraagt of we nog even bootje gaan kijken en dan nog naar beneden lopen. Dit houd in naar de Oostvaardersdijk rijden en daar de auto parkeren om de bootjes te bekijken. En om vervolgens zo over het Julianapad naar de zilverreigerhut te lopen. Dit doen we dan ook nog even. We lopen naar benden en gaan het hek door van het Julianapad. Hé wie komen we daar tegen Johannes collega spotter. We kletsen even wat en Johannes was deze morgen bij de visarend geweest. Helaas veel tegen licht en dat is niet lekker fotograferen. En dat weet ik uit ervaring. We lopen even verder en zeggen elkaar gedag. Aangekomen bij de zilverreigerhut zien we een oeverloper zoals Johannes al had gezegd.

dsc_0173d

Dus even op de foto zetten. Ook zie ik in de verte een groenpootruiterlopen ook die zetten we nog even op de foto. Verder vliegen hier de zwaluwen af en aan. En vindt onze boswachter een muisje en zegt papa deze doet het niet meer. Nee dat klopt schatje dit muisje is dood. Oh oké en de hulp boswachter legt een paar grassprietjes over het muisje heen en zegt zachtjes, slaap lekker muisje. We drinken nog even wat samen en dan lopen we naar de auto. Zo lekker in de auto muziek aan en swingend rijden we over de Oostvaardersdijk naar huis. Nu even een broodje eten en dan lekker naar de peuterspeelzaal. Graag tot een volgend blog

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *