Konikpaarden in de Oostvaardersplassen Almere

dsc_0049d

Maximumtemperatuur: 12  °C.
Minimumtemperatuur:    3  °C.

06-10-2016*

Donderdag middag ga ik samen met de hulp-boswachter nog even naar onze achtertuin of wel de Oostvaardersplassen. Eerst eten we lekker even een broodje en stappen daarna in de auto en rijden we naar de parkeerplaats van het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. We stappen uit en horen de paarden al hinniken. We lopen naar het kruispuntje naast het fietspad en lopen het Frans Vera pad op. Hier kijken we onze ogen uit er staan denk ik wel minimaal 600 á 700 konikpaarden.

dsc_9253d

U begrijpt het al de ontspanknop van de camera blijft hangen en de geheugenkaart wordt heet. Ook de boswachter komt nog even kijken bij de konikpaarden of alles wel goed is. Vermoedelijk is het Peter, boswachter van de Oostvaardersplassen.

dsc_0486d

Na een poosje lopen we nog even naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en gaan we op de eerste verdieping nog even kijken. Hier kan ik nog een mooie kievit op de foto zetten. En bij een van de andere eilanden kan ik mooi nog een watersnip scoren. En worden we ook nog even beloond met een mooie buizerd in de lucht. Veel gezien veel van het zelfde dus het verhaaltje is klein. Maar de opbrengst is groot.

Heel veel kijk plezier.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *