Konikpaarden & Edelherten Oostvaardersplassen

DSC_9907C
Konikpaarden & Edelherten Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

27-5-2016

Vandaag zou er nog wat geleverd worden voor de nieuwe keuken dus was ik ingesteld dat ik vandaag niet op pad kon. Maar het kon toch de leverancier was lekker vroeg vanmorgen en kon ik met de kleine meid toch op stap. Dus even ontbijten en dan gaan we pleite. Alles bij elkaar gepakt wat drinken voor onderweg en natuurlijk een snoepje. De fiets heb ik ook al er bij gepakt alleen nog even de troon voor de kleine meid installeren. Zo die kan ook weer veilig zitten. We stappen op en gaan via het Seizoenenpad en Junipad over op het Pirellipad en zo zijn we weer in de Oostvaardersplassen terecht gekomen.

We fietsen nu als eerste naar het jan van den Boschheuvel uitkijkpunt en wat zien we daar heel veel konikpaarden. We parkeren de fiets en stappen even af om vervolgens de camera er bij te pakken en om weer eens lekker die kaart vol te klikken. Wat een prachtig gezicht blijft dit toch als de groepen Konikpaarden zich weer aan het verzamelen is tot een grote groep. In de verte zien we ook nog een grote groep Heckrunderen en besluiten we dat we die richting op gaan fietsen. Dus de stalen-ros wordt weer gestart en we gaan verder. In de bocht voorbij de uitkijkheuvel de kiekendief kan ik een paar mooie shots maken van deze toch wel imposante runderen. Ook zitten er een paar kalfjes bij die leg ik ook even vast voor later.

We fietsen weer even verder en komen dan langs het Oostvaardersbos / Fluitbos en ja daar staan we toch weer oog in oog met drie mooie Edelherten en hun prachtige nieuwe geweien het zijn net sponsen op stokken. Uiteraard kijken ze ons aan zo van wat ga jij nou doen, we kijken en maken een paar mooie foto’s. Ook tegen over het Oostvaardersbos op de vlakte van de Oostvaardersplassen staan een aantal Edelherten die we even spotten en vast leggen.

We besluiten om terug te gaan naar het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt en daar nog even te zitten en te genieten van een pakje drinken en natuurlijk de Konikpaarden. Ook heb ik geprobeerd om een stukje te filmen maar dat blijft toch lastig zo uit de hand. Dan zie ik een voor mij onbekende boswachter auto rijden in de Oostvaardersplassen. Ik ben toch een beetje een paparazzi fotograaf en zet het op de foto.

Inmiddels heb ik geconstateerd dat mijn camera een Nikon D3200 met een Sigma 150/500 mm F5-6.3 APO zojuist zijn 35.000e foto heeft gemaakt en dat in één jaar tijd wordt bijna tijd voor een nieuwe. Maar nu weer verder met de route we fietsen inmiddels richting het Frans Vera uitkijkheuvel we fietsen nu net langs het natuurbelevingscentrum de oostvaarders en daar staan ineens twee Konikpaarden lekker te grazen. Dus even in de remmen en een paar kiekjes scoren.

We stappen op en fietsen het laatste stukje zo dat we bij het Frans Vera uitkijkpunt zijn en daar horen we een koekoek ik zie hem in de boom zitten en we sluipen langzaam dichterbij en net dat ik de camera omhoog breng. Zegt de koekoek koekoek en vliegt hij/zij weg, maar een geluk de koekoek gaat in de boom er tegen overzitten dus pak ik het kanon en klik. Zo die staat er ook weer netjes op. Nog even een overvliegende buizerd op de foto zetten en hierna snel over op de passerende trein die de kleine meid graag op de foto wil hebben. We staan op het Frans Vera uitkijkheuvel en ik probeer de vos te spotten in de hoop dat de vos lekker dichtbij loopt. Nou spotten doen we maar hij is wel heel ver weg maar zo te zien heeft ie zijn bek weer vol met een zojuist gevangen prooi.

Het wordt helaas wat grijs en grauw en besluiten we om maar weer eens lekker naar huis te gaan en zo fietsen we weer naar het jan van den boschheuvel uitkijkpunt en zetten we onder weg nog even de luierende konikpaarden op de foto nog even een mooie rietzanger als afsluiting nog even de grote groep Konikpaarden en als klap op de vuurpijl een mooie overvliegende Grote Zilverreiger.

Zo en nu via het Pirellipad, Junipad en het Seizoenenpad weer op weg naar huis. En bij thuiskomst even bijkomen van deze heerlijk ochtend en de foto’s in laden op de cloud.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

2 thoughts on “Konikpaarden & Edelherten Oostvaardersplassen

  1. Genieten van de dieren in de OVP en helaas blind voor de werkelijkheid: ik zie alleen maar sterk vermagerde dieren en in die tijd van het jaar…..

    1. Beste Anna,
      Ik ben zeker niet blind gelukkig niet. En ook niet blind voor de werkelijkheid. Als u berichten leest op de website is het ook verstandig om te kijken uit welk jaar/maand deze komt. En zou het verstandig zijn om ook het bericht (In My Opinion) te lezen.
      En als u verder kijkt naar bijvoorbeeld de foto’s van de afgelopen maanden op de website. Dan zult u ook in mijn foto’s zien dat niet alle dieren er even goed uitzien. Gelukkig zijn er ook nog veel dieren die er goed uitzien. Dat ik op een bepaalde manier iets laat zien of schrijf is mijn mening en standpunt. Het is tenslotte mijn blog website. Net zo goed als u uw mening heeft en er overschrijft of een standpunt heeft ingenomen. Neem ik u dat kwalijk nee helemaal niet. Maar u schijnt wel een probleem met mijn mening, schrijven, foto’s te hebben. Toch jammer dat de meeste actievoerders tegen de Oostvaardersplassen geen moraal of menselijkheid meer hebben lijkt het. En daar wil ik u zeker niet toe rekenen. Dus laten we het verder hier bij laten. U heeft uw mening en ik heb het mijne. Gelukkig hoeven we het niet met elkaar eens te zijn. Met vriendelijke groet, Casper (leven-met)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *