Konikpaarden bij de krakeendhut

Maximumtemperatuur:  9  °C.
Minimumtemperatuur:   6  °C.

08-12-2016

Donderdag ochtend ga ik eens kijken bij de Krakeendhut in het Oostvaardersveld. Tja ik heb de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken. Ik pak mijn spullen bij elkaar en ga met de auto via de Trekweg en de Praamweg naar de bestemming. Ik stop even bij de Oeverloperhut om daar heel even te kijken. Bij het aankomen lopend over het pad naar de hut zie ik dat de Oeverloperhut prachtig verlicht wordt door de eerste zonnen stralen.

Dus snel even de andere camera er bij pakken en snel een paar foto’s maken. Bij binnen komst van de oeverloperhut kijk ik door een van de gaten. En tot mijn verbazing liggen er twee gigantische ijsbrekers in het water ik weet niet wat ik zie. Twee grote knobbelzwanen breken stukje voor stukje het ijs open.

Prachtig om te zien. Na dit natuurlijk op de foto gezet te hebben ga ik weer naar de auto. Ik rij verder op de praamweg en parkeer de auto hier op de knardijk. Dit is voor mij het kortste stukje naar de Krakeendhut. Nu loop ik de knardijk af even een stukje door het bos en via het bruggetje loop ik het Oostvaardersveld in. Bij het bruggetje staat een mooie grote zilverreiger, en in de verte hoor ik de konikpaarden al hinniken.

Maar waar staan de konikpaarden dan de grote zilverreiger wijst me de weg die kant op. Oké Ik loop rustig verder en zie inderdaad de konikpaarden verderop bij het hek staan. Als ik daar ben komen een aantal konikpaarden een beetje naar het hek gelopen. En probeer ik te kijken of ik de koereiger al zie. En volgens mij zie ik daar iets wits af en toe tussen de konikpaarden. En dan ineens aaah daar komt de aller nieuwste aanwinst van het Oostvaardersveld aan gehuppeld.

Wat een schatje die kleine konik. Nu maar hopen dat deze kanjer de winter door komt. De koereiger heb ik ook gespot en leg ik even vast. Ik loop nu verder naar de krakeend hut en ga daar even op mijn gemak uitrusten. Zo even wat lekkers drinken en een koekje eten. Heerlijke even uitrusten en rustig naar buiten kijken. De konikpaarden komen me gezelschap houden natuurlijk samen met de koereiger. Of zoals ik hem inmiddels gedoopt heb konikreiger.

De konikpaarden komen nu heerlijk naar de waterkant gelopen en sommige komen even wat drinken. En dat is weer een mooi gezicht. Een grote groep met kievieten komen aangevlogen en landen op het ijs. Al schaatsend landen ze op het ijs. En sommige maken maar een doorstart, toch wel vreemd zo een gladde ondergrond.

Ook de grauwegans is weer volop aanwezig. Ik begin behoorlijk af te koelen en besluit om toch maar naar de auto te gaan. Ik pak de spullen en loop via het Krakeendpad weer richting de auto. Onderweg maak ik nog wat mooie landschap foto’s.

En ook een klein groepje konikpaarden zet ik nog even op de geheugenkaart. En ik moet zeggen dit gebied blijft iedere keer weer wat prijs te geven. Er is geen dag het zelfde geweldig gewoon. Aangekomen bij de auto lekker de verwarming aan en snel naar huis voor de koffie. Zo is deze konikpaarden ochtend weer voorbij.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Konikpaarden bij de krakeendhut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *