Koereiger & Konikpaarden Oostvaardersveld

dsc_0080e

Maximumtemperatuur:  11  °C.
Minimumtemperatuur:     7  °C.

18-11-2016

Vrijdagmiddag ga ik toch nog even op stap samen met de hulp-boswachter. Eigenlijk zou vandaag de hulp-boswachter haar eerste wen dag zijn op de grote school. Helaas ging dat niet door. En besloot ik om lekker even op pad te gaan met de hulp-boswachter. We hebben lekker wat gegeten en gaan onze spullen pakken. We hebben wat lekkers om te eten en om te drinken. Ik pak de camera spullen bij elkaar en we stappen in de auto. We gaan eerst even naar het Hollandse-Hout. Daar wilde ik proberen om wat foto’s te maken van de werkzaamheden die daar nu bezig zijn. Eerst stoppen we nog even bij de Grote Praambult.

dsc_0010e

Daar maak ik nog even wat mooie landschap foto’s. Ook passeren er weer een paar treinen. En dan komt er iets aan wat ik nog niet eerder gezien heb. Een kameel komt er aan gereden nou dat zet ik wel even op de foto.

dsc_0048_hdre

Het is een kameel uit 1954 en het is een oude trein. Nou dat is wel uniek en dat hebben we toch maar mooi weer vast kunnen leggen. Het wordt steeds donkerder en we stappen snel in de auto. We gaan naar het Hollandse-Hout. We lopen een klein stukje het Hollandse-Hout binnen.

dsc_2743e

En dan wordt de lucht zo donker dat we maar terug naar de auto zijn gelopen. We rijden naar de Praamweg en parkeren de auto. We lopen naar de poelruiterhut om daar even te kijken of we wat kunnen spotten. Bij binnenkomst zitten er al collega spotters. Ook J-p is van de partij. J-p stelt mij even voor aan Rob en aan Marjan allemaal collega spotters van de Natuur waarnemers Flevoland. Toch leuk om zo de gezichten er eens bij te zien. De koereiger of moet ik zeggen de Konikreiger is lekker bezig en kan ik lekker bekijken.

dsc_0121e

De hulp boswachter is ook druk bezig om met een klein hondje te spelen wat in de poelruiterhut is. De hondjes zijn van Rob en een van de hondjes speelt met de Hulp-boswachter. We kijken verwonderd hoe de koereiger zich verplaatst van konikpaard naar konikpaard. Even komt de koereiger onze kant op vliegen en kunnen we koereiger in vlucht fotograferen.

dsc_0141e-3

Ook vraag ik nog even aan de collega spotters of de roerdomp nog gezien is. J-p Geeft aan dat de roerdomp vanmorgen gespot is maar niet door iemand van onze groep. Wij hebben hem ook nog niet gezien vandaag. Rob en Marjan vertrekken. Ook de hondjes waar de hulp-boswachter druk mee aan het spelen was gaan weer mee met hun baasje. Dat vindt ze best jammer. We hebben het voor vandaag in de poelruiterhut gezien en gaan weer naar de auto. We gaan nog even bij de kleine Praambult kijken. En zo kan ik nog even wat mooie herfst foto’s maken.

dsc_0197-bewerkte

De zeearend hut en wigbels eiland hut staan er weer mooi op. We stappen nu lekker in de auto en rijden richting de Oostvaardersplassen maar dan aan de Almeerse zijde. Onderweg stop ik even aan gezien er een mooie buizerd in een boom zit en deze is zo bezig met kijken naar vermoedelijk zijn prooi dat de buizerd lang stil blijft zitten. Hier door kan ik de buizerd mooi op de foto zetten.

dsc_0203e

Nu gaan we nog even langs een plekje waar we hopen een paar edelherten te kunnen spotten. Geen edelherten wel een mooi konikpaard en een prachtig uitzicht. Zo tijd om lekker naar huis te gaan. Het was een koud en donker dagje met verrassende elementen. Zo zie je maar er is geen dag het zelfde.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *