Knardijk ondanks de strijd

Knardijk
Knardijk

Maximumtemperatuur:  3  °C.
Minimumtemperatuur:   0  °C.

22-01-2016

Het is alweer een aantal dagen geleden dat ik op stap ben geweest, door hoge koorts was ik weer een aantal dagen uitgeteld. Maar wat ziet het er vandaag mooi uit zeg. Na het wegbrengen van de kleine meid besluit ik om eens op de knardijk te gaan kijken. Ik pak mijn spullen bij elkaar en ga richting de oostvaardersdijk om dan rechts af te slaan richting lelystad.

Onderweg stop ik nog even bij het uitkijkpunt de kuifeend op de oostvaardersdijk. Ik kan een aantal prachtige foto’s maken van het landschap met de opkomende zon erbij en ook de weerspiegeling van het ijs is prachtig zo vroeg in de morgen. Maar wat is het nog koud zeg ik ga gauw de auto weer in en vervolg mijn weg richting de knardijk. Ik draai nu de knardijk op en besluit om even te stoppen bij de grauwegans. Daar zijn twee vossen gespot afgelopen week dus wie weet spot ik ze ook wel vandaag.

Ik parkeer de auto en pak mijn spullen bij elkaar en loop het pad op van de grauwegans, ik besluit om het rechter pad te nemen en wordt gelijk verwelkomt of meer gealarmeerd door een waterral. Ik probeer te zoeken waar de waterral zit en uiteindelijk kan ik de waterral zien zitten helaas voor mij is er te veel riet en kan ik de camera niet scherp krijgen. Dus ik ga weer verder er staat een behoorlijk koude wind en dat vindt ik niet heel lekker. Het lichaam protesteert behoorlijk maar ik wil nog even een stukje verder.

Ik loop nog een stukje verder en neem dan gelijk de andere route terug is niet heel verstandig maar de kou speelt me parten en ik kan hierdoor niet even ergens rustig gaan zitten om de verkrampingen wat te laten afzwakken. Op het moment van terug lopen sta ik in eens oog in oog met een bewoner van de oostvaardersplassen ik kan een paar mooie foto’s maken van een edelhert. Stiekem achter de hinde staan nog een paar edelherten die blijven bewust in de struiken staan en bewegen zich niet. Ik loop weer verder en ga snel richting auto dan kan ik even op adem komen en warm worden. onderweg probeer ik nog wel een paar vogeltjes op de geheugen kaart te zetten maar dit lukt me al niet meer ik heb te veel last en kan de camera niet stil genoeg houden en om de ontspanknop in te drukken nou ja dat lukt niet eens.

Ik ben weer op de knardijk en stap in de auto plof in de auto en vloek en tier een paar keer tegen mezelf niet dat het geholpen heeft hoor, maar het zou zo fijn zijn om eens iets te kunnen doen zonder pijn en verkrampingen. Ik warm mezelf even op en kijk eens om me heen en besluit dan om richting het oostvaardersveld te rijden om daar even te kijken of ik iets kan spotten.

Ik rijd die kant op over de knardijk en kom ook langs het buitencentrum oostvaardersplassen misschien ga ik daar zo ook nog even kijken. Ik draai de praamweg op en die is spiegelglad dus rustig aan verder en dan nog halen ze me in, ze zijn niet wijs die mensen. Het is heel stil en mij te koud om naar een van de hutten te gaan. Ik draai de auto weer om en ga dan toch maar even bij het buitencentrum kijken ineens komt blondie langs de auto vliegen en gaat in de boom zitten. Dit is een witte buizerd en ik stop de auto en doe het raam naar beneden ik pak de camera en kan zo een paar leuke foto’s maken. Ook een bid-vlucht van de buizerd zet ik op de foto.

Ik ga weer verder en draai de knardijk weer op ik parkeer mijn  auto bij het buitencentrum hier blijf ik nog even zitten in de auto om nog even te proberen de spierspanning te laten afnemen. Uiteindelijk lukt dit een beetje en besluit ik toch om even weer een stukje op pad te gaan. Bij het uitstappen zit een roodborstje op mij te wachten en kijkt me aan en zegt, je mag gerust een foto van me maken hoor. Dus dat doe ik gelijk en ik geef aan je staat er mooi op.

Ik loop verder en loop over de eerste brug heen bij het buitencentrum zo dit is aardig glad nou voorzichtig ga ik verder  en bij de tweede brug moet ik de spier massa zo aanspannen om niet te vallen vanwege de gladde ondergrond dat ik al weer in mij zelf begin te vloeken en te tieren de verkrampingen schieten er weer in en de pijn is ondragelijk. Ik blijf maar staan en maak vanaf deze plek een paar foto’s, en dat doe ik ook met de telefoon en die post ik gelijk even op mijn account Facebook, Twitter en Instagram.

Zo kan ik toch een paar leuke vogels op de foto zetten een glanskopmees en een aantal spreeuwen ook de transavia vogel leggen we nog even vast en ik loop dan ook gelijk hier na naar de auto. Ik stap weer in en laat me zelf eerst maar weer even warm worden. Het is inmiddels ook al weer bijna tijd om de kleine meid op te halen ik ga via de knardijk en oostvaardersdijk weer naar huis. Bij het wegrijden van het buitencentrum zie ik vlakbij een groepje edelherten staan ik rijd met de auto toch die kant op dus kan ik ze nog even mooi vanuit de auto op de geheugen kaart zetten. En wat een leuke foto’s zijn dit geworden zeg. Ook zie ik een waaghals op de oostvaardersplassen en maak ook daar een foto van. Zo nu naar huis en alles snel weer in de cloud zetten dan kan ik vanmiddag of vanavond misschien nog wat op facebook en twitter zetten.

Een dagje knardijk was meer knar dan dijk, maar ik heb zeker geen spijt ondanks de strijd.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *