Kiekendief-uitkijkpunt

Kiekendief-uitkijkpunt
Kiekendief-uitkijkpunt

Maximumtemperatuur:  12 °C.
Minimumtemperatuur:    6 °C.

13-12-2015

Zondagmorgen het ziet er heel lekker uit buiten een mooi zonnetje en bijna geen wind.  Toch een heel ander weertje dan zaterdag avond veel regen en harde wind. Ik ga vandaag weer lekker een stukje fietsen. Ik vraag aan de vrouwen of ze ook mee willen, nee ga maar schatje wij blijven lekker binnen. Oké dan ga ik zo weg even een broodje op eten en de medicatie innemen. En dan spullen pakken en de stalen ros weer uit de schuur halen. Ik ga via het seizoenenpad en dan het junipad richting de oostvaardersplassen om daar te kijken bij het kiekendief-uitkijkpunt. Nog even een stukje over het pirellipad en dan over de buitenring (fietsbrug) en dan ben ik in de oostvaardersplassen.

Ik ga dus vandaag naar het kiekendief-uitkijkpunt. Deze ligt langs het fietspad of te wel het Jan van den Boschpad. Inmiddels ben ik ter hoogte van Boschheuvel en fiets even naar boven. Hier maak ik een paar mooi foto’s van het landschap met al zijn mooie dieren er op. Ik ga richting het kiekendief-uitkijkpunt in de hoop dat ik daar de dieren van wat dichterbij kan fotograferen. Tijdens mijn tocht die me voert langs mooie plassen en rietkragen, maak ik ook wat foto’s tussen het riet door, over het water. En een paar leuke eenden mogen niet ontbreken. Een stuk verderop heb ik ook nog wat ganzen langs het water te kunnen fotograferen. en weer verder heb ik een paar witgatjes op de foto gezet. Ze vliegen hierna snel weg ik probeer ze nog te volgen met de camera. Helaas heb ik de instelling niet lekker staan en zijn de foto’s mislukt.

Verder is het heel rustig en inmiddels ben ik bij het kiekendief-uitkijkpunt gekomen. Een paar omgeving foto’s maken, dit maakt het weer goed wat een prachtig landschap hebben ik toch in mijn achter tuin liggen. Ik draai de fiets weer om en fiets richting het natuurbelevingscentrum oostvaardersplassen. Daar zetten we de pinguïns weer op de foto, de aalscholvers zitten allemaal op het gras in het zonnetje. Ook de oude baas van de oostvaardersplassen zetten we op de foto, Henk de reiger. Henk de reiger blijft netjes staan en kijkt af en toe naar mij wat ik aan het doen ben. Maar ik kan de reiger dus mooi vast leggen.

Hierna nog wat prachtige foto’s van het landschap en dan maar richting huis. Ik fiets weer richting het kiekendief uitkijkpunt en kom zo weer langs het natuurbelevingscentrum een paar leuke kokmeeuwen vliegen boven het water en de kokmeeuwen duiken het water in. Ik stop even om te kijken of de kokmeeuwen het nog een keer doen zodat ik het op de foto kan zetten, klik gelukt. Zo ik spring op de fiets en ga verder. Er vliegt een sperwer boven mij langs en gaat in de boom zitten. Ik breng snel de stalen ros tot stilstand en probeer de sperwer op de foto te zetten. Hij ziet me en vliegt op, gelukkig voor mij naar de boom er naast en dus snel scherp stellen en klikken maar. Ja sperwer ik heb je wat een mooie vogel zeg. Dan zet ik nog even een grote groep brand ganzen op de geheugenkaart.

Even verder op het fietspad richting het kiekendief-uitkijkpunt kom ik ineens een hele hoop verschillende vogels tegen onder andere de putter een groenling en een nonnetje. Bij de splitsing bij het Hugo de Vriespad besluit ik om nog een keer naar het kiekendief-uitkijkpunt te gaan in de hoop een paar edelherten of konikpaarden te kunnen zien. En daar aangekomen is het bingo de konikpaarden staan er. Zo ze staan lekker bij de picknick tafel. Even de camera in de handen nemen en wat foto’s maken.

Het is tijd om weer langzaam naar huis te fietsen, het is genoeg geweest voor vandaag. Dus hoppie via de vaste route lekker naar huis. Bij thuis komst snel even de foto’s bekijken en ik ben niet ontevreden. Dus later even verwerken in het bericht.

Bedankt voor het mee fietsen en lezen allemaal, en tot de volgende live fiets etappe.

 

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt Kiekendief-uitkijkpunt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *