Invasie van de Grauwegans

DSC_7091C
Invasie van de Grauwegans

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:       4  °C.

14-4-2016

Het is vroeg ben om 06:00 uur al beneden, buiten is het heel erg mistig ik kijk even op de weer website en er wordt voorspeld dat de zon gaat schijnen. Nogmaals kijk ik naar buiten en denk nou oké het zal. De mist lijkt alleen maar dichter te worden hier en de zon laat echt op zich wachten. Na het ontbijt samen met de kleine meid gaan we de spullen bij elkaar pakken voor de peuterspeelzaal. Trek toch de stoute schoenen aan en neem de foto spullen gelijk mee. Nadat ik de kleine meid op de peuterspeelzaal heb gebracht ga ik toch even kijken bij het natuurbelevingscentrum de oostvaarders.

Via de buitenring draai ik de parkeerplaats op van natuurbelevingscentrum de oostvaarders en parkeer de auto de mist lijkt alleen maar dikker te worden pak de spullen en ga maar even kijken of we wat op de foto kunnen zetten. De eerste foto’s die ik kan maken zijn van de ganzen en hun kids overal waar je kijkt zie je ganzen die lekker aan het eten zijn. Pak de camera er bij en begin wat foto’s te maken.

Dan lijkt het op te klaren de zon komt door en de mist lost op nu kan ik zelf ook wat beter zien en zijn de foto’s gelijk een stuk lichter ik zie een moeder gans met haar al grote kids en loop er rustig naar toe. Ze kijkt me aan en ik maak me een beetje klein en zo kan ik van redelijk dichtbij een paar prachtige foto’s maken van deze al grote kuikens. Dan vindt moeder gans het genoeg geweest en roept haar kroost bij elkaar en steken ze voor mij het fietspad over om te gaan zwemmen. Deze moesten al weer oefenen voor hun B diploma.

 Dan trekt het ineens weer helemaal dicht van de mist zon verdwijnt en het is ineens grijs. Ik kan nog snel even een foto van een spinnenweb maken. En dan is het zicht ineens weer weg. Ik probeer op de gok een paar foto’s nu te maken van het eiland wat voor het natuurbelevingscentrum ligt en van het centrum zelf. Ik probeer met de hand scherp te stellen want de automaat stand wordt helemaal gek die weet niet meer waar hij op scherp moet stellen. Bij thuis komst is het ook een aardige uitdaging om deze foto’s zo na te bewerken dat er nog iets zichtbaar is. Het resultaat staat uiteraard weer in het blog bericht.

Toch klaart het weer wat op en loop ik naar de andere zijde van het natuurbelevingscentrum om daar wat foto’s te maken. Het blijft een hele uitdaging om met de mist en de bewolking de juiste instelling te vinden. Maar zo blijf je lekker bezig en inmiddels vliegt de tijd voorbij. In je eentje omringt door mist met de geluiden van de natuur maakt het wel magisch. En zo klik ik de ene na de andere foto er weer op. Afwisselend met opklaringen zie ik in eens achter op de vlakte iets in de mist bewegen ik moet wel twee keer kijken maar dan zie ik de contouren van een vos.

Ook nu stel ik weer handmatig scherp en probeer ik de vos zo goed mogelijk vast te leggen zal ook proberen een voor en na bewerking foto te plaatsen zodat het verschil goed te zien is hoe mistig het was. Nadat de vos verdwenen is in de mist en ik de vos niet meer heb kunnen spotten, klaart het eindelijk op. De zon komt lekker door en de mist verdwijnt lekker snel. Nu dan nog maar een aantal foto’s maken met wat minder mist en een klein beetje meer licht.

Een aalscholver die iets te zwaar getafeld heeft de avond hiervoor laat even zien hoe die dat kwijtraakt, en vliegt daarna vrolijk weg. Ook nog even een langs vliegende eend ( wilde eend ) op de foto zetten. Ik loop weer langzaam naar de auto, nog even kluut eiland er op zetten en dan loop ik verder. Natuurlijk kom ik het laatste stukje alleen nog maar Grauweganzen tegen het lijkt wel in invasie.

Eenmaal in de auto lekker even de verwarming om hoog en even de pijn laten afzakken ik pak de camera erbij en probeer even op het schermpje te kijken hoe de foto’s zijn geworden daar is niks van te zien dus hop naar huis en thuis verder kijken. Nog even een klein rondje met de auto langs het buiten gebied van het Oostvaardersbos en zo nog een paar foto’s te kunnen schieten. Nu lekker thuis de foto’s op de cloud en daarna even de kleine meid ophalen.

De dag was mistig en de foto’s zijn dat ook maar dat geeft wel een extra dimensie aan de foto.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *