Imitatie ijsvogel Lepelaarplassen

DSC_5556C
Imitatie ijsvogel Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:     19  °C.
Minimumtemperatuur:       8  °C.

11-04-2016

Na een aantal dagen noodgedwongen rust moest ik vandaag toch echt even naar buiten op deze mooie maandag morgen. Ik was in de gelegenheid om vroeg op stap te gaan en dat doe ik dan ook. Ik heb even ontbeten en de ochtend medicatie genomen om daarna de fietsen drager op de auto te monteren en de fiets achterop te zetten. Dan nog even een kopje koffie en dan ga ik. Maar waar zal ik naar toe gaan vandaag ik ga als eerst naar de Lepelaarhut bij de Lepelaarplassen.

Zo op naar de Lepelaarhut, ik zet mijn auto neer bij het bezoekers centrum de trekvogel van het Flevo-landschap. Daar haal ik de fiets er af en neem het fietspad naar beneden na 1.5 kilometer over het trekvogelpad sla ik rechtsaf het lepelaarpad op naar de lepelaarhut. Parkeer mijn fiets en loop naar binnen er zijn al twee spotters aanwezig ik kijk op mijn telefoon en het is nog maar pas 08:20.

Pak rustig mijn spullen uit en kijk wat om me heen het is nog erg rustig in en om het water. De collega spotters zijn speciaal voor de ijsvogel gekomen de ene uit Amersfoort en de andere uit Almere. We kletsen wat met elkaar en dan komt ineens een imitatie ijsvogel voorbij en die gaat zo maar op de takken van de ijsvogel zitten. Ik pak de camera er bij om deze oplichter vast te leggen. Goh dit vogeltje is ook al zo snel duikt ook naar beneden hangt biddend boven het water en gaat dan snel weer terug naar de stok.

Het is de kwikstaart natuurlijk ook dit is een bijzondere vogel ook moeilijk om in vlucht te fotograferen. Na een aantal opnames geprobeerd te hebben is de accu leeg en moet ik even wisselen. Ik maak nadat de boel weer is opgestart een foto van het Blauwe eiland of wel Blauwe reiger eiland en zie daar de jongen zijn al heel groot zo dat groeit ook als kool. Dan komt nog even een blauwe reiger pols hoogte nemen wat wij aan het doen zijn dus vliegt hij even langs.

Ook de kuifeenden en de grauweganzen ontbreken vandaag niet. Dan komt er een Aalscholver neer gestreken aan de overkant en die sloopt de rietkraag even hij heeft nog wat nodig voor zijn huis dus geen praxis reiger dit keer maar een gammascholver dit keer. Ik probeer dit zo goed mogelijk vast te leggen maar het is behoorlijk ver weg maar denk en hoop dat het wel aardig gelukt is.

Dan komt de imitatie ijsvogel ( kwikstaart ) weer even langs om zijn trucjes te laten zien. En het blijft oefenen om dit in vlucht op de foto te krijgen grrr. Dan komt er een grauwegans aangezwommen en die heeft genoeg van die uitslover niet heel goed te zien op de foto, maar de gans kijkt een keer omhoog naar de imitatie ijsvogel en daar schrikt de kwikstaart toch van en is dan ook verdwenen.

Dan zit er even verderop een rietgors in het riet en die komt net even naar boven via een rietstengel dus ook deze zet we even op de foto. En dan een druk twitterende winterkoning die alle aandacht vraagt en het letterlijk schreeuwt van de daken waar zijn alle tjickkies!

Dan komt de imitatie ijsvogel weer alweer ja hij is er al weer. Ook nu laat hij zijn kunsten weer zien met vliegen links, recht, hoog, laag, niet normaal het is net een kermis attractie. Maar heb er toch een paar op de foto die niet te veel bewogen zijn dus dat is leuk. Als afsluiting van de Lepelaarhut tocht komt van de over kant een hele mooie zwaan aangezwommen en die zet ik natuurlijk nog even op de foto.

Ik heb het koud gekregen en heb wat last van mijn lichaam kijk op mijn horloge en zie dat het inmiddels al weer 10:00 uur is geworden. Ik pak mijn spullen bij elkaar en ga weer op de fiets even in beweging komen. Eenmaal op het trekvogelpad besluit ik om naar de auto te fietsen en dan een tweede uitstapje te maken bij de Oostvaardersplassen Almere zijde.

Bij de auto aangekomen alles weer ingepakt en opgeladen lekker in de warme auto en onderweg naar de parkeerplaats bij het natuurbelevingscentrum de oostvaarders.

Tot in het volgende blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *