Hutten ronde Oostvaardersveld

DSC_6737D

Maximumtemperatuur: 26  °C.
Minimumtemperatuur:  17  °C.

26-08-2016

Vandaag is het vrijdag ik ga samen met de kleine meid er een heerlijke dag van maken. Ik heb de auto klaar gezet en de fietsendrager gemonteerd dus nemen we ook lekker de elektrische fiets mee. Eerst nu even ons hapje op eten en de ochtend medicatie innemen. En dan gaan we lekker op pad. We rijden met de auto via de trekweg en praamweg ja wel naar het Oostvaardersveld. Nu kan het nog straks is de vakantie weer voorbij. En dan wordt de tijd die ik dan kan doorbrengen op het Oostvaardersveld weer korter dus nu nog even genieten. We parkeren de auto en lopen eerst even naar de oeverloperhut. En daar zit onze blauwe vriend ons al weer op te wachten.

DSC_6223D

Dus camera even pakken en een paar foto’s maken van de ijsvogel. Het is wel heel heiig en de zon probeert er doorheen te prikken maar dat lukt nog niet echt. Na wat rond gekeken te hebben gaan we naar de poelruiterhut aan de overkant. We pakken onze spullen en lopen die kant op. Aangekomen bij de poelruiterhut zit er al een collega spotter. Dit blijkt een vrijwilliger te zijn van Staatsbosbeheer ( Joey ) en is vroeg in de ochtend al gekomen in de hoop de visarend te kunnen spotten. Wij pakken ook onze spullen uit en de kleine meid zet ik even op wacht. Ze gaat heerlijk zitten en naar buiten zitten staren. Ik kijk nog een keer goed naar buiten en speur de boom toppen af en ja daar zit de visarend.

DSC_6248D

Ik roep Joey en zo kan hij ook een paar foto’s maken van de visarend. Ik maak een hele serie van de visarend maar helaas zijn er een hoop mislukt ook gezien de mist is het erg moeilijk fotograferen. Toch zijn er ook heel veel wel gelukt dus die zal ik ook vol trots weer laten zien. De visarend verdwijnt aan de horizon en een jonge fuut komt er aan gezwommen. Nou deze fuut is helaas een beetje invalide de fuut heeft een vergroeide snavel. Nou hopen dat de fuut genoeg kan eten zo anders duurt het niet lang voor dat de fuut … is. Ook de aalscholver komt nog even langs. En de bruine kiekendief is er ook nog even. Zeg tegen mijn hulp boswachter zou leuk zijn als de ijsvogel ook nog komt. Ja papa dat zou wel leuk zijn hè. Nou die mazzel hebben we ook nog en maak weer een serie van dit blauwe monster.

DSC_6466D

Zo nu gaan we weer lekker naar de auto en pakken ons drinken en eten er even bij. We gaan lekker even zitten op het bankje van de oeverloperhut en zo smullen we onze boterham lekker op. Ook de ijsvogel komt gezellig mee lunchen. Nu gaan we naar de auto en rijden we naar de Knardijk. Ik parkeer de auto achter op de Knardijk bij de keersluis. Ik pak de fiets van de auto en we gaan via het fietspad richting de Krakeendhut fietsen. Daar staan als het goed is de konikpaarden. Aangekomen bij de splitsing parkeer ik de fiets naast de picknick bank en lopen we het laatste stukje. Helaas staan de konikpaarden toch verder als ik verwacht had.

DSC_6718D

Maar de hulp boswachter loopt door naar de krakeend hut. Kom papa foto maken krakeend. Dus lopen we door naar de hut. Hier kunnen we alsnog leuke foto’s maken van de konikpaarden die aan de waterkant staan. Ook een grote groep brandganzen zetten we in het geheugenkaartje. Dan komt er nog een steltkluut aanvliegen en gelukkig kan ik die nog net op de foto zetten.

DSC_6769D

We nemen even wat te drinken en nemen samen lekker een koekje. En samen besluiten we om lekker naar de auto te gaan en dan lekker naar huis te rijden. En zo zit ons opkaatje er ook weer op. Oftewel ons Oeverloper, Poelruiter, Krakeendhut ronde. We fietsen nu naar de auto en laad de spullen weer achterop. Zo nu eerst even de auto laten koelen en dan even bijkomen. Lekker muziekje op zetten en de kleine meid zit alweer te swingen achter in de auto.

Bedankt en graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *