Hollandse hout

Hollandse hout

Maximumtemperatuur:  12 °C.
Minimumtemperatuur:    5 °C.

24-12-2015

Donderdag Ik krijg vandaag een holter onderzoek voor het hart. Bij het plaatsen van de elektrodes geeft de assistent aan dat ik hem voor 48 uur om krijg met nog een uitloop van 24 uur. Aangezien ik afgelopen week zo een last heb gehad van het hart willen ze het zekere voor het onzekere nemen. Nu ben ik voor twee dagen een lopend registratie kantoor, alles wordt bijgehouden. En wat ga je dan doen met al deze apperatuur om? Je mag alles doen het mag alleen niet nat worden. Je wil alles uit de kast halen om er maar voor te zorgen dat dat kastje dat gene registreert waar ik ook zo een last van heb en dat zijn hart klachten. Je zal het altijd zien in de aankomende drie dagen gebeurt er helemaal niks.

Maar om niet vooruit te lopen op de zaken gaan we er een leuke dag van maken. Ik pak mijn spullen bij elkaar en doe de fiets achterop de auto en ga naar de lepelaarplassen. Ik parkeer mijn auto op de oostvaardersdijk bij het flevolandschap de trekvogel. Vanuit hier vervolg ik mijn weg met de fiets en fiets richting de lepelaarhut. Daar aangekomen is het drukker als een paar dagen geleden dit mag de pret niet drukken natuurlijk. Ik pak de spullen uit en kijk eens in het rond ook vandaag is het erg stil.

Dan komt mijn grote vriendin de ijsvogel nog even gedag zeggen en gaat even verderop op een tak zitten de mitrailleurs gaan af in de lepelaarhut en het is een hels kabaal. Tuurlijk ben ik ook zo eerlijk om te zeggen dat ik ook nog een paar fotootjes heb gemaakt. Nadat ik een jonge jongen samen met zijn opa voor heb laten gaan was zijn eerste ontmoeting met een ijsvogel voor de jongen. Hij was zo blij als een kind en vinkte de ijsvogel gelijk af in zijn boekje met vogels gezien.

Na dit klapstuk van de ijsvogel is de vogel gevlogen en ben ik ook maar eens gaan vliegen naar het oostvaardersveld. Zo fiets weer opgeladen en richting het oostvaardersveld. Bij aankomst via de knardijk bij het oostvaardersveld, besluit ik om even een stukje te fietsen in het Hollandse hout bos aangezien dit op dit moment helemaal verbouwd en klaar gemaakt wordt om de edelherten toe te laten tot dit deel. Dit zal vermoedelijk eind december 2015 gebeuren.

Aangekomen bij het Hollandse hout parkeer ik de auto en pak de fiets. Je kan zien dat er heel veel gedaan is de boom stronken liggen opgestapeld om opgehaald te worden ook zijn er dikke geulen getrokken door de zware machines en dat ziet er niet zo mooi uit laten we hopen dat de aannemer dit ook een beetje hersteld. Verder is hier en daar het fietspad behoorlijk smerig van de modder en moet je goed opletten waar je fietst. Ik hoop dat de vervolg plannen ook op kort termijn voor dit stuk Hollandse hout uitgevoerd kunnen worden er worden dan sloten moeras en een groot binnen meer ( Water ) aangelegd. Tevens zullen er op een aantal plekken nieuwe uitkijkhutten/observatie hutten geplaatst worden. En als ze dit nu allemaal even snel achter elkaar doen dan kan de natuur hierna zich weer snel herstellen. Zodat er een weer een fantastisch natuur gebied bij komt.

Ik fiets weer terug naar de auto laad de fiets weer achter op de drager. Ik rij nog even langs het oostvaardersveld en besluit om nog heel heel even bij de poelruiterhut te gaan kijken. Hier kan ik nog een paar leuke foto’s maken van een waterhoentje, een krakeend, kuifeend en een mooie fuut. Hierna ga ik lekker richting huis het wordt koud en ik heb het koud.

Bij thuiskomst ben ik wel heel moe maar mijn hart heeft het normaal gedaan vandaag.

Fijne feestdagen!

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *