Hollandse-Hout inspectie ronde

Maximumtemperatuur: 8  °C.
Minimumtemperatuur:  1  °C.

03-12-2016

Zaterdag ochtend gaan de hulp-boswachter en ik lekker op stap. We pakken onze spullen bij elkaar en maken ons klaar voor de inspectie ronde. Auto is gestart en we gaan rijden. We rijden via de trekweg en de praamweg naar de poelruiterhut. Onderweg maken we nog op paar mooie landschap foto’s waar de zon net door de wolken heen prikt.

Nu vervolgen we de route naar het Oostvaardersveld. We parkeren de auto en stappen we uit. We lopen nu eerst even naar de oeverloperhut. Kijk daar vliegt de ijsvogel laag over het ijs naar zijn vertrouwde plekje. En dat is het hek aan de overzijde van de plas.

De ganzen zijn druk bezig met eten en houden zo ook een stukje water open. En zo heel af en toe duikt de ijsvogel tussen de ganzen het water in. De hulp-boswachter kijkt nog even over de plas en zegt kom papa we gaan naar de overkant. En zo lopen we via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Ook hier is het stil en koud als je stil staat. Er wordt nog wel even een showtje weggegeven door een krakeend paartje.

Hierna gaan we toch maar naar de auto en gaan we een inspectie ronde doen in het Hollandse-Hout. Ik rij eerst nog even de knardijk op aangezien ik weer een mooi plaatje zie. Even snel de camera er bij pakken en dan snel even op de foto zetten.

In het Hollandse-Hout zijn ze nu alweer een jaar bezig om het Hollandse-Hout bos te betrekken bij het Oostvaardersveld en de Oostvaardersplassen. Ze hebben bomen gekapt en zijn nu bezig met een slenk aan het graven. Of wel een hele grote waterpartij. Mocht je iets meer willen weten over de ontwikkeling klik op de link Hollandse-Hout. We parkeren de auto aan de Torenvalkweg en lopen het Hollandse-Hout binnen. Na een korte wandeling komen we bij de open vlakte.

Waar straks de waterpartij door heen gaat lopen. Er is al een deel gegraven voor de water partij en dat zetten we natuurlijk ook even op de foto.

We gaan nog een stukje verder en ook hier loop ik eigenlijk al weer veel te ver. Dan komen we uit bij de grote plas die zich inmiddels al behoorlijk gevuld heeft. En die al vormen begint aan te nemen wat word het mooi straks hier. Wel even alle graafmachines en prut wegdenken.

We maken hier mooi een aantal foto’s. Ook rusten we een beetje uit en nemen we wat te drinken en te snoepen. De hulp-boswachter inspecteer ook nog even het materieel wat er staat en ze vindt het prachtig.

Het was mooi voor vandaag en we lopen samen rustig weer naar de auto. Het wordt in ieder geval weer een prachtig gebied waar wij mensen en de dieren straks weer van kunnen genieten. Ik zal ook nog even vragen of ik de tekening van het gebied die van Staatsbosbeheer is ook mag plaatsen op de website.

Tekening Hollandse Hout van Staatsbosbeheer klik voor pdf

Onze bagger laarzen hebben we verruild voor schone schoenen en we starten de auto en rijden naar huis. We maken nog even een tussen stop op de grote praambult waar we nog een paar foto’s maken. Dan komen twee jongens naar mij toe gelopen en vragen of ik kan zien met de camera welke vogel er daar op ruim een halve kilometer in de boom zit. Ik probeer van uit de hand de vogel er op te zetten.

En zoom even via de camera in op de foto die ik gemaakt heb. Zeg tegen de jongens dat hij wel groot is voor een buizerd. Dan wordt het duidelijk het is de zeearend. De jongens kijken nog even en bedanken mij dan. Ik bedank de jongens dat ze het zo goed gezien hebben met hun verrekijker.

Nu tijd om echt naar huis te gaan.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Hollandse-Hout inspectie ronde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *