Het stort Kotterbos

DSC_3955D
Het stort Kotterbos

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

25-06-2016

Zaterdag ochtend ik ben weer eens heel vroeg wakker van de pijn en ga er maar eens uit ook de kleine meid is al wakker. Dus gaan we maar naar beneden maken lekker een broodje en kopje koffie voor mij er bij. Ook grote kanjer komt al naar beneden. Dus ontbijten we even lekker met zijn drieën. Na het ontbijt pak ik mijn spullen even bij elkaar en maak ik me klaar om even met de elektrische fiets op stap te gaan om even met iets anders bezig te zijn dan pijn.

Bepakt en bezakt de fiets dan hè, ga ik op stap via het Seizoenepad, Junipad,Pirellepad om zo via de fietsbrug in de Oostvaardersplassen te komen. En ga ik naar het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt. Eerst even mijn camera uitpakken en omhangen. Zo de eerste kanidaat bied zich al aan een mooie putter. Aan de overkant van het water kan ik een paar leuke foto’s maken van moeder en kind Edelhert. Ook een paar landschap foto’s mogen niet ontbreken, met op de achtergrond natuurlijk de Edelherten en Heckrunderen.

Ik ga weer een stukje verder fietsen en ga richting het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Bij het verlaten van het Jan van den Boschheuvel zie ik nog net een staart van een vos tussen het riet weg flitsen. Ik stap even af en probeer langzaam die kant op te lopen. Helaas is de vos gezwiebert en kan ik de vos niet vinden. Ik stap op en vertrek het is aan deze kant verder heel rustig met de dieren en ze staan ver op de vlakte. Na het passeren van het Natuurbeleving Centrum de Oostvaarders besluit ik om door te fietsen naar de Boulevard.

Aan het einde van de boulevard ligt het uitkijkpunt het Stort. Daar ga ik lekker even zitten en wat drinken om tevens gelijk van het uitzicht te kunnen genieten. Ik maak lekker wat landschap foto’s en kan ook vandaag het Natuurbeleving Centrum de Oostvaarders leuk op de foto zetten de rolgordijnen zitten allemaal nog dicht. Oh ja ik ben al heel vroeg op pad gegaan en kijk even hoe laat het is. Het is pas tien over half negen.

Ik kijk rustig in het rond en maak hier en daar wat foto’s ook een overvliegende ganzen familie leg ik vast. Dan kijk ik even op de klok en denk hmm een bakje koffie zou er wel ingaan. Dus pak ik de spullen en rij weer richting huis. Op de boulevard staat een heel mooi bloemetje/plant die zet ik even op de foto. Ik fiets lekker door stand negen ondersteuning, en ben in korte tijd weer bij het jan van den Boschheuvel uitkijkpunt. Inmiddels zijn de Heckrunderen van de vlakte hier naar toe gelopen en kan ik ze dus beter vast leggen. Zo camera ingepakt en het laatste stukje fietsen naar huis.

Langs het Oostvaardersbos naar de fietsbrug toe, en dan zie ik toch iets bewegen in het bos. Ik rem en stap af voorzichtig kijk ik om de hoek. Ja een vos, snel mijn camera pakken en ik probeer die kant op te sluipen. Uiteindelijk kan ik best wel een aantal mooie foto’s maken helaas kon ik niet dichter bij komen en was de vos snel weer gezwiebert. Zo dan is deze vroege ochtend Dora expeditie al weer voorbij.

Hopelijk tot snel een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Het stort Kotterbos

  1. Beste Casper,

    voor een boekje dat ik schrijf voor de archeologische dinmst van Den Haag over een steentijdnederzetting die daar is opgegraven, zoek ik een foto van “primitieve” runderen bij een poel. Ik vind op internet jouw foto nr. DSC 4036D die prachtig zou voldoen. Mogen we die gebruiken, en wat zijn je voorwaarden? Het boekje wordt eind juni gepresenteerd in een oplage van ca. 1500 exemplaren. Met vriendelijke groet, Evert van Ginkel, TGV teksten en presentatie, Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *