Grote praambult

Grote praambult
Grote praambult

Maximumtemperatuur:  8  °C.
Minimumtemperatuur:   3  °C.

10-02-2016

Ik besluit om vandaag even een stukje met de auto op pad te gaan. Helaas ben ik nog steeds niet opgeknapt maar moet even naar buiten. Ook neem ik de kleine meid lekker even mee. We besluiten om even bij de grote praambult te gaan kijken. Gezien het weer is dit de beste optie om misschien nog wat te zien. We gaan via de trekweg die kant op. Wat een regen hebben we onderweg het is echt snert weer.

We zijn aangekomen bij de grote praambult en het regent nog steeds maar gelukkig wordt het heel eventjes droog dus pak ik de camera en schiet een aantal plaatjes. De kleine meid blijft lekker in de auto en doet haar raam naar beneden. Ze kijkt lekker mee en roept hertje paardjes trein, ja alles komt nu tegelijk maar ze vindt het leuk. Ik stap weer in de auto en we rijden nog even langs het oostvaardersveld. Het is koud en het regent weer in de verte op het oostvaardersveld staan de konikpaarden. Verder is alles heel grauw en grijs. We besluiten om lekker weer richting huis te gaan.

We rijden op de praamweg richting de trekweg en ik zie in mijn binnen spiegel weer eens een busje aankomen vliegen over de praamweg eerste stuk is 30 km per uur en laatste stuk is 60km uur. Nu zit er voor mij iemand die het er van neemt om lekker om zich heen te kijken, dus besluit ik maar om deze heer even in te halen aangezien we 60 mogen en deze persoon rijd 40. Inmiddels was het busje al zo ongeduldig dat het op mijn bumper zit te kleven dat hij er overheen wilt. Ik geef wat meer gas om snel naar rechts te kunnen aangezien de bocht zo komt naar links. Tot mijn verbazing probeert dit busje van liander om mij nog even in te halen vlak voor de bocht. Helaas lukt hem dit niet en hij is nog meer geagiteerd dan hij al was begint driftig met zijn lichten te seinen etc.

Ik draai de trekweg op en het liander busje doet het zelfde hij blijft maar duwen en vervelend doen, ik besluit om bij een inham maar even aan de kant te gaan om deze flipper kast er langs te laten. Met zeer hoge snelheid vliegt hij mij voorbij. Ik trek weer op en vervolg mijn weg. Iedere tegenligger die er aankomt moet wijken voor dit liander busje en hij gaat zelf soms pas op het laatste moment de kant in zonder de snelheid er uit te halen. De blubber zie je dan ook huizen hoog omhoog springen en het busje trek een aantal sporen in het gras daar is dakar niks bij.

Er zijn stukken waar het busje denk ik meer als 100 km per uur gaat terwijl er 60 km is toegestaan tja je hebt mensen en fietsbellen maar dit was duidelijk een fietsbel ring ring!!

Wij zijn in ieder geval veilig thuis en heb ik toch een paar leuke foto’s kunnen maken. Ik hoop snel een wat langer en mooi verslag te kunnen maken het lichaam moet alleen even mee werken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *