Grote praambult & Krakeendhut

DSC_2987 C-2
Grote praambult & Krakeendhut

Maximumtemperatuur:     11  °C.
Minimumtemperatuur:      -1  °C.

17-03-2016*

Ik heb inmiddels de kleine meid opgehaald uit de peuterspeelzaal en we zitten lekker even een broodje te eten. En tijdens het eten vraagt de kleine meid papa gaan we nog even diertjes kijken en naar de trein kijken. Het is zulk mooi weer dat ik zeg oke dat gaan we zo nog even doen. We eten even rustig ons broodje op en ik neem mijn middag medicatie in. We pakken onze spullen bij elkaar en we gaan naar de grote praambult. Uiteraard via de trekweg en de praamweg. We parkeren de auto bij de grote praambult en lopen het trappetje af en gaan op het bankje zitten. Ik maak wat foto’s van de vlakte waar een aantal edelherten heerlijk in de zon liggen.

En dan komt de trein aangereden en is de kleine meid ook weer in haar nopjes, we blijven nog even zitten om zo nog een paar treinen voorbij te zien komen. Hierna is het toch wel tijd om even verder te gaan en in beweging te blijven. Ze vraagt in de auto of we nog even in de hut gaan kijken ik twijfel even maar zeg dan dat het goed is. Weet in ieder geval hoe de dagen hierna er uitzien.

We gaan even naar de krakeendhut ik heb weer de kortste route uitgerekend. Ik parkeer de auto op de knardijk en loop dan recht naar beneden hier kunnen we een brug over het water nemen en dan zijn we op het pad van de krakeend. Net over de brug zit een kwikstaart op een boom stronk deze zetten we natuurlijk ook even op de geheugenkaart. Vlak voordat we de krakeendhut ingaan worden we nog even begroet door een mooie vink.

Als we in de hut zijn zet ik de kleine meid weer lekker op een bankje voor een uitkijk gat. We nemen wat te drinken en een koekje. Dan komt er een grauwegans langs gezwommen en die zet ik even op de foto. Ik blijf even alert en dan gebeurt het de grauwegans gaat zich wassen ik weet niet wat ik mee maak. Hij duikt op zijn rug en alleen zijn poten zijn nog boven water de camera klikt zich suf en zo kan ik het hele was programma vast leggen. Geweldig om te zien en wat een water spetterde in de rondte.

Nog even een paar foto’s van de brandganzen en dan gaan we rustig weer naar de auto. Nog even een overvliegende gans en de omgeving even op de foto zetten en natuurlijk de keersluis. Lekker weer in de auto en dan rijden we nog even langs de grote praambult en dan op naar huis. De kleine meid valt lekker in slaap achter in de auto en zo rijden we rustig naar huis. we hebben alle twee genoten.

Zo is de middag dan ook weer snel voorbij gegaan en bij thuiskomst zet ik de foto’s weer op de cloud. En gaan we lekker even op de bank.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *