Groenpootruiter Oeverloperhut

DSC_4867D

Maximumtemperatuur: 27  °C.
Minimumtemperatuur:  14  °C.

23-08-2016

Dinsdag ochtend en het is nog steeds heerlijk weer en ja dan moet je het ervan nemen. Ik ben vroeg wakker en de kleine meid ook. Dus gaan we lekker naar beneden en maken even een broodje die we dan ook lekker oppeuzelen. Hierna nog even de ochtend medicatie innemen en dan de spullen bij elkaar zoeken. Alles hebben we: camera, drinken, koekje, broodje en nog wat lekkers. We vertrekken met de auto en gaan hoe kan het ook anders naar het Oostvaardersveld. En we gaan over de Trekweg en de Praamweg naar de bestemming. Om 08:15 zijn we bij de Oeverloperhut en daar is ook collega spotter Johannes en er is nog een collega spotter. Ik vraag aan Johannes hoe laat was je hier al nou heel vroeg 07:00 uur zo en wat gezien. Ja de ijsvogel maar nu is ook de groenpootruiter hier voor de hut. Nou dat gaan we dan even vast leggen in het geheugen kaartje.

DSC_4885D

We kletsen weer heel wat af en kom zo tot de ontdekking dat de andere collega spotter Rob is die ik ook heel veel voorbij zie komen op Facebook. Rob linkt gelijk mij dan ben jij Casper van leven-met. Ja dat klopt, zeg ik. En zo worden de verhalen en foto momenten weer eens lekker uitgewisseld. Ondertussen staat Johannes even op wacht om die blauwe rakker in de gaten te houden. En dan moeten we aan de bak de ene na de andere foto van de ijsvogel vliegt op de geheugenkaart.

DSC_4919D

En die kleine meid oh die speelt lekker met de steentjes, die vermaakt zich prima. Even later komt er nog een vrouwelijk spotter bij, ben even de naam van haar ontschoten maar ze is speciaal gekomen voor de ijsvogel. Die is net even weg zeggen we maar die komt zo wel terug hoor. Rob zegt ons gedag en gaat even naar de overkant de Poelruiterhut onveilig maken. En inderdaad nog geen minuut later komt de ijsvogel weer terug en kan ook de vrouwelijke spotter gelukkig de ijsvogel vereeuwigen.

DSC_4971D

We missen echt wel een kop koffie zal even vragen aan Staatsbosbeheer of we een koffie apparaat kunnen en mogen neer zetten. Geintje zelf een thermoskan koffie meenemen dat is een idee. Er wordt heel wat afgekletst in de soos Oeverloperhut, de ijsvogel was het ook even zat en gaat aan de overkant op het hek zitten. Ik bekijk dat eens goed en zie dan dat er nog een vogeltje naast de ijsvogel zit. Pak de camera er maar even bij om te kijken en hé dat is een blauwborst en ze zitten gezamenlijk op het hek. Ze kijken elkaar aan en zeggen gezellig hé zo samen vissen.

DSC_5327D

Het moet niet gekker worden hier op het Oostvaardersveld. Zo nu eerst tijd voor wat lekkers en wat te drinken voor de klein meid die nog heerlijk aan het spelen is met de steentjes. Ze maakt taartjes, ijsjes en nog veel meer. Dan gaat de vrouwelijke spotter ook weer verder op stap om de konikpaarden op de foto te zetten. Wij pakken ook zo onze spullen en gaan dan ook even bij de paardjes kijken omdat de kleine meid dat zo graag wil. Dus even later zeggen wij Johannes ook even gedag en dan gaan we. We pakken de auto en rijden naar de kant van de konikpaarden op. We parkeren de auto en lopen dan een klein stukje via het looppad het Oostvaardersveld in.

DSC_5362D

We gaan niet te ver maar blijven op een behoorlijke afstand. Dan komt de vrouwelijk spotter op ons afgelopen en laat ze even de foto’s zien van de konikpaarden. Ze zijn heel mooi geworden. Ze vraagt aan ons waar ze nog meer naar toe kan. Ik geef aan dat het misschien wel leuk is als ze met de auto richting het bezoekerscentrum te rijden. Omdat daar de vos regelmatig gespot wordt op de Knardijk. En een bezoekje aan de Poelruiterhut mag natuurlijk ook niet ontbreken. We rijden achter elkaar aan naar het bezoekers centrum en ik parkeer de auto op de Knardijk naast de vos en wijs op deze manier de plek aan.

DSC_5370D

Hierna rijden de kleine meid en ik nog even naar de Poelruiterhut en dat wordt onze laatste stop voor vandaag. In de Poelruiterhut is het behoorlijk druk. Ook komen we de vrouwelijke spotter weer tegen. Ik kijk wat in het rond en dan wordt door een collega spotter een ree gespot aan de overkant. Die zet ik nog even op de foto.

DSC_5420D

En dan pakken we onze spullen bij elkaar. De kleine meid is heel lief geweest vandaag en heeft het weer goed gedaan als hulp-boswachter. We vertrekken lekker richting huis en zo is deze ijs, vos en ree dag weer aan zijn einde gekomen. Niet heel veel verschillende dieren maar wel een hele leuke dag.

Graag tot een volgend blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *