Grauweganshut!

Grauweganshut
Grauweganshut uitzicht!

 

Maximumtemperatuur:  10 °C.
Minimumtemperatuur:    6 °C.

09-12-2015

Op dinsdag middag 08-12-2015 moest ik op controle komen bij de cardioloog, eerst even een hartfilmpje laten maken en daarna wachten wachten wachten en zoals gewoonlijk liep dit weer verschrikkelijk uit. Pas een uur na mijn afspraak tijd werd ik naar binnen groepen. Maar ja als er spoedeisende hulp nodig is dan hoop ik ook dat ik geholpen wordt door de arts. En zo verlaat ik hierna het ziekenhuis en mag ik op het einde van deze maand nog even 24 uur met een holter lopen en een echo van het hart laten maken. In de hoop dat alles goed is natuurlijk. Deze onderzoeken worden uit voorzorg gedaan omdat ik inmiddels al weer 5 jaar hartritmestoornissen heb.

Maar door het wachten kwam het weerbericht wel een paar keer langs op de tv en zag ik dat het vandaag woensdag 09-12-2015 heel lekker weer zou worden.

Dus vandaag samen met de kleine meid lekker op stap geweest. We gaan vandaag naar de grauweganshut. We pakken onse spullen bij elkaar en ook de rollator ( kinderwagen ) gaat mee. We vertrekken en rijden via de oostvaardersdijk richting lelystad. Onderweg stop ik even bij een van de uitkijkpunten op de dijk en kijk ik over het markermeer of ik Volendam kan zien liggen. Net zoals een eerdere keer (volg evt de link Volendam ). Helaas is dat vandaag niet zo het is veel te heiig om de overkant te kunnen zien.

We rijden weer verder en komen in de buurt, we draaien de knardijk op en we parkeren de auto langs de kant. Zo de kleine meid stapt uit en gaat gelijk naar beneden ik zeg wacht even papa moet de spullen nog even pakken camera, rollator en jouw tasje. Kom papa ik ga de ijsvogel zoeken. Uiteindelijk wacht ze en gaat ze samen met mij op stap en gaan we naar de grauweganshut. Gelijk in het begin van het looppad komt een roodborstje ons verwelkomen en deze zet ik ook op de foto. Het roodborstje fluit nog even naar ons waar is mijn geld je hebt me op de foto gezet. Ik geef aan geen geld bij me te hebben maar dat er thuis in almere lekker wat voor het roodborstje en zijn vriendjes klaar ligt.

Door het mooie weer kan ik ook regelmatig even gaan zitten in de kinderwagen om er tot rust te komen. Ja mensen die kinderwagen is echt niet nodig voor mijn kleine meid hoor die loopt het makkelijk maar wel voor mij.

Maar inmiddels zijn we aangekomen in de hut, ik installeer de kleine meid en ze krijgt wat lekkers te drinken en te eten. samen even genieten van het hele mooie uitzicht. Ik maak ook weer een paar foto’s voor het plakboek. Na dat ik weer wat op een normaal pijn niveau ben gekomen gaan we onze spullen weer inpakken en vertrekken we weer. Bij het naar buiten komen van de grauweganshut staat het roodborstje ons weer op te wachten. We mogen weer wat foto’s van het roodborstje maken en het roodborstje geeft aan dat het lekker was in Almere. Hij heeft een vriendje mee genomen en zo kunnen we ineens aardig wat foto’s maken van de putter.

De kleine meid wil graag paardjes kijken en heeft genoeg van dat kleine spul, ze zet de mars er in en is er klaar mee. Op naar de paarden zegt ze. En ja ik, ik rollator er achteraan. Ik kan nog een foto maken voor we weer bij de auto zijn. Ik noem deze foto de eenzame vijf ster, het is een heel klein bloemetje.

Bij aankomst laden we de spullen weer in en gaan we richting het oostvaardersveld in de hoop dat de konikpaarden er staan. Helaas staan deze niet in het zicht en niet dichtbij. We stoppen nog wel even langs de kant en stappen nog even uit. Ik maak nog wat foto’s van het oostvaardersveld en dan komt er ook nog even een zwaan over vliegen die zetten we snel op de geheugenkaart. Tevens zie ik nog een vogeltje in een struik zitten en ook deze kunnen we vast leggen. We gaan nog even de kleine praambult op en kunnen zo nog wat prachtige foto’s maken van de oostvaardersplassen.

We zien een grote groep met edelherten en konikpaarden. Tevens staat de nieuwe uitkijkhut van het wigbels eiland er ook mooi op. We pakken de spullen en gaan lekker naar huis. We rijden terug via de trekweg dit is de enige mogelijkhijd aangezien ze op de praamweg het wildrooster aan het repareren waren en je er dus niet meer over heen kon rijden. Wij waren als een van de laatste er over heen gegaan.

Zo we zijn weer op het thuis honk aangekomen en gaan lekker naar binnen inmiddels is het tijd om te eten en tijd om de medicatie in te nemen.

En zo is de grauweganshut dag weer aan zijn einde gekomen niet letterlijk natuurlijk.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut grauweganshut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *