Grauwegans & Hugodevries

Grauwegans
Grauwegans & Hugodevries

 

Maximumtemperatuur:  7  °C.
Minimumtemperatuur:   1  °C.

12-02-2016

Na de prachtige dag van donderdag viel het vandaag toch een beetje tegen. Het was een stuk kouder en zo af en toe prikte de zon door de grijze bewolking heen. Ik besluit toch om even te gaan kijken en ga na het wegbrengen van de kleine meid naar de peuterspeelzaal richting de knardijk. Ik ga even kijken bij de grauwegans.

Ik vervolg mijn route via de oostvaardersdijk en sla vervolgens rechtsaf de knardijk op. Ik parkeer de auto op de parkeerplaats boven op de knardijk en loop zo het grauwegans pad op. Ik zie in de verte dat er een grauwegans op het pad zit en probeer deze vast te leggen. Nou dat lukt net voordat de gans opvliegt en weg is.

Het is heel rustig en heel koud de spieren in het lichaam willen niet mee werken maar ik ga tegen beter weten in verder, en bereik uiteindelijk de grauwe gans hut. Hier kan ik de spieren even proberen te ontlasten en de spanning er afhalen. Het geluk wil dat er vlakbij de hut twee grauwe ganzen zitten en die kan ik heel mooi vast leggen.

Nadat ik dit heb gedaan moet ik terug naar de auto het is me te koud om stil te blijven staan of te zitten. Ik probeer de pijn te verbijten en probeer zo snel mogelijk bij de auto te komen. Eenmaal aangekomen bij de auto zet ik deze vast aan met de kachel op 10 ik ruim mijn spullen even op en kan dan in de inmiddels al lekkere warme auto zitten.

Zo ik rij via de knardijk en dan praamweg en trekweg naar huis, op de trekweg kom ik ook nog een mooie zwaan tegen die ik natuurlijk even op de geheugenkaart zet. Inmiddels is het ook weer tijd om de kleine meid op te halen. Zo we zijn lekker thuis en eten lekker even wat ook moet ik mijn medicatie innemen. De kleine meid vraagt steeds of we hertjes gaan kijken. De eerste paar keren zeg ik nog moet ik nog even over nadenken.

Maar na een aantal keren dat ze het vraagt met een droepie face, ja wat kan je dan nog zeggen. Mijn lichaam was toch al ver over de schreef gegaan vandaag nou dan moet dit er ook nog maar bij. Ik pak de spullen bij elkaar en de kleine meid staat al helemaal klaar met jas aan en handschoenen aan. Ik pak even de elektrische fiets en zet deze klaar om weg te gaan. We gaan naar het Hugo de Vries uitkijkpunt.

Daar aangekomen wil de kleine meid graag van de fiets af, ik maak de riem los en haal haar uit de stoel. Ze springt lekker in het rond op het uitkijkpunt en ik kan lekker even wat foto’s maken. Er zijn wat konikpaarden, heckrunderen, en een paar edelherten. Ook drinkt een kalfje nog bij moeder heckrund, is wat moeilijk te zien op de foto.

Zo ik vindt het mooi geweest voor vandaag het is koud ik heb pijn en ben doodmoe, gelukkig wil de kleine meid ook wel graag naar huis. We pakken alles in en stappen weer op de fiets, en gaan richting huis. Vlak voor dat we de oostvaardersplassen en het oostvaardersbos verlaten via het fietspad zien we nog een paar edelherten. We stoppen nog even om te kijken en om een foto te scoren.

Het blijven bijzonder mooie herten om te zien. We gaan lekker naar huis en vervolgen het fietspad en komen zo via het junipad weer thuis. Ik plof letterlijk op de bank neer en kom daar het eerste half uur niet meer van af de kleine meid komt lekker bij papa zitten en samen zetten we de foto’s even op de cloud en spieken vast of ze leuk zijn geworden.

Ik lig al vroeg op bed en hoop me morgen weer wat beter te voelen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *