Grauwe gans uitkijkhut

DSC_3830D

Maximumtemperatuur: 22  °C.
Minimumtemperatuur:  13  °C.

18-08-2016

Na helaas weer anderhalve dag plat te hebben gelegen van de pijn wil ik vandaag weer even naar buiten met de kleine meid. We gaan vandaag weer eens bij het pad van de grauwe gans kijken. Vorige week is het pad weer een beetje begaanbaar gemaakt door de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. We maken even ons ontbijt soldaat en dan vertrekken we naar de Knardijk om naar het pad van de grauwe gans te gaan. We rijden via het gebruikelijke wegennet trekweg, praamweg en stoppen even bij de grote Praambult. Het is heel helder vandaag en dat is te merken ik kan het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders wat in Almere staat op de foto zetten en dat is best een eind weg.

DSC_3679D

Nog even een overzicht fotootje en dan gaan we verder. Ter hoogte van de Poelruiterhut / Oeverloperhut stop ik nog even om de Konikpaarden op de foto te zetten. We rijden nu door naar het pad van de grauwe gans en draaien de Knardijk op. Vlakbij de ingang van  het pad van de grauwe gans worden we verwelkomt door niemand minder dan de vos. Ik zeg tegen de kleine meid snel uitstappen en goed bij papa blijven. We staan cq zitten naast de auto op de parkeerplaats en de vos komt onze kant op.

DSC_3739D

De kleine meid vindt het geweldig en wordt steeds meer hyper. De vos is zo bezig met zijn ochtend lunch dat de vos voor niemand aan de kant gaat. En dat is te zien de vos passeert ons op nog geen twee meter afstand en loopt gewoon verder. Vlak voor onze neus hoort de vos nog iets ritselen in het gras en huppie kee daar gaat muis nummer … naar binnen.

DSC_3792D

We genieten samen nog even van deze mooie vos en gaan dan naar de hut op het pad van de grauwe gans. Aangekomen in de hut nemen we lekker wat te drinken en nemen we een koekje. In de verte staat een blauwe reiger en vlak bij de hut staat een oeverloper op een stronk. Dit zetten we natuurlijk even op de geheugenkaart. En de kleine meid die zit ook heerlijk naar buiten te turen.

DSC_3842D

Dan vliegt de blauwe reiger een stukje dichterbij en zo kan ik deze mooi blauwe reiger weer eens mooi op de foto zetten. Ook nu vliegt hij op een gegeven moment op en komt dan echt langs de hut vliegen en dat is met scherpstellen van de lens niet makkelijk als ze zo dichtbij komen.

DSC_3885D

We pakken ook onze spullen weer bij elkaar en vliegen over het pad terug naar de auto. Als een echte hulp-boswachter wijst ze me ook nog even op die hele kleine kikker die op de grond hupt. Papa die moet ook op de foto. Oké helaas konden we de kikker niet terug vinden. We zitten weer in de auto en rijden terug via de praamweg en trekweg. Op de praamweg nog even de buizerd op de foto zetten en dan snel naar huis. Lekker even lunchen en de middag medicatie weer innemen.

Nu de foto’s weer op de cloud zetten en dan later weer even bekijken.

Bedankt voor het lezen en kijken graag tot een volgende blog bericht.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *