Gouden driehoek Oostvaardersplassen

DSC_0742D

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:  15  °C.

04-08-2016

Vandaag samen met de kleine meid op stap. Ze wilde graag diertjes kijken, en naar de poelhut ( poelruiterhut ) en hutje ( oeverloperhut ) langs weg en dan paardje kijken. Zo zeg ik tegen de meid jij wil papa even slopen vandaag. Nee maar geeft niks papa ik duw je wel? Nou ja, het moet niet gekker worden.

Maar zoals gezegd wordt het een hele trip vandaag. We pakken onze spulletjes even bij elkaar. Eten drinken snoepjes en de camera en natuurlijk de rollator ( cq kinderwagen ). We stappen in de auto en gaan onderweg naar de praamweg. Ik parkeer de auto bij de oeverloperhut langs de weg. We lopen eerst naar de poelruiterhut we zijn om even voor tien uur in de poelruiterhut en er zijn al collega spotters in de hut. We zeggen elkaar gedag en ook de kleine meid zegt netjes goedemorgen. De twee collega spotters zijn druk bezig met kijken en noteren welke vogels etc. ze hebben gespot. Ze zijn al even aanwezig aangezien ze een bekende van hun om 04:00 naar Schiphol hadden gebracht en daarna zijn ze deze kant opgekomen.  Ik maak een paar fotootjes en de kleine meid staat al weer met de rollator klaar en vraagt ze, gaan we weer lopen papa. Oké, we gaan weer kleine boef. En zo lopen we weer richting de auto en lopen dan eerst nog even door het hekje heen naar de oeverloperhut.

Aangekomen bij de oeverloperhut is aan de rechterzijde een kleine zilverreiger te zien deze zet ik natuurlijk wel even op de foto aangezien ik deze nog niet eerder ben tegen gekomen.

DSC_0569D

Een blauwe reiger staat ook nog op de achtergrond. Ik hoor inmiddels al een paar keer een bekende fluit/ tjiep van een Ijsvogel ik kan niks vinden maar hoor hem dichtbij. En bij het naar links lopen van de hut zie ik hem weg scheren over het water richting het bos. Wat zijn die rakkers toch snel. Ik kijk nog een keer goed naar de overkant vanuit de hut, daar aan het einde staat een hek half in het water ik weet dat op het hek de ijsvogel soms ook gespot wordt. Ik meen toch iets te zien zitten en pak de camera er even bij en inderdaad daar zit een ijsvogel op. Natuurlijk zit deze inmiddels ook weer in de geheugenkaart.

DSC_0583D

Er komt een grote meeuw aangevlogen die wat in zijn bek heeft en dat leg ik ook even vast. Helaas speelt het weer een beetje als spel breker en zijn de iso waarden vrij hoog en worden de foto’s toch wat korrelig. Ik kan dan ook niet heel goed zien wat de meeuw in zijn bek heeft maar, dat het een vogeltje is dat is duidelijk ook vliegen er op dit moment twee kluten over de meeuw heen en weer en maken dat ook duidelijk met geluid. Dus ik vermoed dat deze meeuw een kluut jong te pakken heeft.

DSC_0601D

Na dit te hebben aanschouwd nog een kneu op de foto gezet die in de regen zit. Dan komt er ook nog even een stelt-kluut voor de camera. Ook twee witgatjes zijn van de partij. En dan staan ze ook nog eens allemaal in een foto stelt-kluut, witgatjes, en de klein-zilverreiger. Dan komt ook nog een van de witgatjes richting de hut vliegen en gaat op het eilandje voor de hut nog even naar eten zoeken. Dat kunnen we niet voorbij laten gaan en dat zet ik even op de geheugenkaart.

DSC_0647D

Voor de kleine meid heeft het nu lang genoeg geduurd en ze vraagt of we naar de paarden gaan kijken, we pakken onze spullen en lopen naar de auto. We rijden naar de kitsweg en daar parkeren we de auto. Boswachter Leo komt op ons afgelopen en we raken even aan de praat over de leuke dingen en minder leuke dingen in het leven. Het weer speelde vandaag niet echt mee. We wensen elkaar een fijne dag verder en boswachter Leo gaat ook weer aan de slag. En wij lopen naar het buitencentrum Oostvaardersplassen. De kleine meid wordt even in het zonnetje gezet en krijgt een echt boswachters gilet aangemeten. Trots als een pauw verlaten we het buitencentrum oostvaardersplassen, en moet ik nu mee achter de hulp-boswachter aan. Kom maar papa ik ga opzoek naar de paardjes voor ons. Inmiddels ben ik al ruim over mijn loop Tax heen en hebben we gelukkig de rollator mee genomen. Maar goed ik moet doorlopen ander krijg ik strafpunten van de hulp-boswachter.

DSC_0660D

Er vliegt een buizerd over die ik probeer te fotograferen ik krijg hem alleen niet goed gefocust en dat ligt niet aan de camera maar aan mij. Door de pijn en de vermoeidheid beginnen de spieren tegen te werken en dat is niet fijn. We stoppen even en ik ga in de rollator zitten om even bij te komen. De hulp-boswachter loopt wat onrustig heen en weer maar ze is wel heel lief. We drinken samen even wat en dan krijgen we ook nog een klein regenbuitje op ons petje. Nou is dit vochtige weer al helemaal niet lekker maar als je ook nog eens reuma hebt vervloek je dit weer wel eens. De hulp boswachter vraagt of we weer verder kunnen en ik strompel weer overeind en loop verder. De eerste foto van de buizerd was niet scherp of ligt het aan mij ik zie er nu twee naast elkaar in de boom. Nou ja zet het wel op de foto en inderdaad het zijn er gelukkig twee.

DSC_0689D

Ze waren lekker met elkaar bezig denk dat het een koppeltje is. En eindelijk heeft de hulp-boswachter de paardjes gevonden, en kan ik lang uit in de rollator. Ik neem nu ook even de tijd om echt de spieren te ontspannen en rustig een paar foto’s te nemen van de Konikpaarden. Onze boswachter in spé komt even lekker naast me staan en knuffelt der vader.. Gaat het nog pappie? Nou even niet we moeten echt even wachten tot we weer verder gaan. Nou oké geeft niks zegt ze, en gaat rustig zitten op de grond en wijst en telt zo alle paardjes die hier staan.

DSC_0796D

Na een poosje sta ik op en zeg tegen de hulp-boswachter dat het nu tijd is om terug te gaan naar de auto en dat we een beetje moeten door lopen in verband met de pijn die papa heeft. Oké pappie ik neem de rollator wel mee dan kan jij vrij lopen. En ik weet niet waar ze de energie van heeft gekregen maar ze gaat er als een speer van door met de rollator en ik hobbel er achter aan. Ik maak nog een paar landschap foto van alle kleuren die hier zijn prachtig al dat geel. We zijn gelukkig vlak bij de auto we zijn net het over de brug en dan trek er in de lucht iets mijn aandacht. Ik kijk nog een keer goed en zet het dan op de foto.

DSC_0889D

Ik denk potverdorie dat is een zwarte ooievaar. Foto’s zijn niet top maar dat deert niet mooie afsluiting van een heel zware intensive en pijnvolle dag. En als je dan naar je dochter kijkt onze hulp-boswachter en prinses is dat alles het allemaal waard.

Nu lekker in de auto en eerst even muziek luisteren en dan lekker naar huis en bijkomen van deze dag.

Graag tot een volgend blog bericht.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *