Frans vera uitkijkpunt oostvaardersplassen

DSC_2030 C-2
Frans vera uitkijkpunt oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     7  °C.
Minimumtemperatuur:     0  °C.

07-03-2016

Maandag ochtend het ziet er heel erg lekker uit buiten lekker de zon maar wel heel fris. Ik ga samen met de kleine meid op stap en we zijn vroeg. Lekker buiten even op de fiets. We gaan naar de oostvaardersplassen en fietsen via de gebruikelijke route seizoenenpad, julliepad en pirellipad en dan zo de fietsbrug over en dan zijn we weer in de oostvaardersplassen. Maar helaas het hek is nog gesloten we kunnen er niet in kijk op mijn horloge en denk ja dit is wel heel vroeg het gaat pas om 11:00 uur open. Tja het is net 10:00 uur wat nu.

Ik besluit om terug te gaan en het pirellipad te volgen richting pasar malamstraat om zo hier de volgende fietsbrug te nemen om zo weer bij de oostvaardersplassen te komen op het jan van den boschpad. Hier is het hek wel al open en fietsen we naar het uitkijkpunt Frans Vera. Daar aangekomen wil ik afstappen van de fiets en ligt er op nog geen 5 meter een edelhert tussen het riet. Ik zeg tegen de kleine meid dat ze rustig moet doen en laat haar zien waar het edelhert ligt. We lopen naar boven en kijken vanaf het uitkijkpunt naar de edelhert.

Ik kan natuurlijk heel wat foto’s maken vermoedelijk is het dier behoorlijk verzwakt waardoor het edelhert zo rustig blijft liggen. Er komt een wat oudere mevrouw aangelopen met denk ik haar klein kind en ik geef aan dat ze beter even de kleine bij zich kan houden omdat er op de hoek een edelhert ligt. Ze ziet het edelhert inderdaad liggen en neemt haar klein kind wat dichter bij. Het jongetje loopt toch wat te snel langs met zijn fietsje en het edelhert schrikt en staat op. Gelukkig loopt het edelhert niet richting de jongen.

Het edelhert doet een paar stappen de andere kant op en gaat dan maar weer lekker van het jonge gras snoepen. De kleine meid zegt op een gegeven moment tegen mij dat het edelhert wel moe is hij blijft maar liggen geef aan dat het edelhert misschien wel een beetje ziek is. Misschien is het edelhert wel verkouden papa zegt de kleine meid. Zo inmiddels is het al weer wat later geworden en gaan we rustig naar de fiets we nemen de fiets even mee en stappen een stukje verder op.

We fietsen richting het uitkijkpunt jan van den boschheuvel onderweg zien we nog wel een aantal edelherten in het oostvaardersbos staan en maken nog een paar foto’s. Aangekomen bij het uitkijkpunt jan van den boschheuvel, kan ik een paar foto’s maken van de edelherten die op het kiekendief uitkijkpunt staan. Ook nog een groepje konikpaarden die op de vlakte staan zetten we nog even op de foto.

Dan nog even wat foto’s van de rook productie van de energie centrale in Lelystad op de foto zetten. Dan nog snel wat landschap foto’s en dan snel naar huis brr in middels hebben we het koud gekregen. Dus op de fiets en gaan met de banaan. Zo lekker thuis even een broodje eten en dan de kleine meid naar de peuterspeelzaal brengen. Hierna de foto’s even op de cloud zetten en zelf ook even tot rust komen.

En dan kom je er ineens achter dat de website niet helemaal naar behoren werkt, ik kan je zeggen dat heeft me twee dagen gekost om er nu achter te komen waar het probleem zat. Na veel uitzoek werk en heel veel testen kwam ik er achter dat het bij de webhosting provider lag en die ja die heeft er twee dagen overgedaan om het definitief op te lossen. Vandaar dat het even geduurd heeft om het blog post te kunnen plaatsen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *