Fluitbos oostvaardersbos

Fluitbos
Fluitbos oostvaardersbos

Maximumtemperatuur:  12 °C.
Minimumtemperatuur:    7 °C.

28-12-2015

Wat zijn de kerstdagen weer voorbij gevlogen en zijn we aan het aftellen van het oude jaar 2015.

Vandaag ben ik samen met mijn meiden op stap geweest dat was wel weer even geleden dat ik met die twee op stap ben geweest. Maar eerst moest ik even naar het ziekenhuis om mijn apparatuur in te leveren ( Holter ) en voor een echo van het hart. Nadat dit gedaan was ben ik snel naar huis gereden en hebben we even wat gegeten. Heb toen aan de meiden gevraagd waar ze naar toe wilden. Dat was duidelijk naar het fluitbos/ oostvaardersbos om de paarden en eventueel de herten te zien. Oké dan gaan we dat doen, we hebben onze spullen gepakt en zijn met de auto die kant op gegaan.

We hebben eerst even een verkenning’s tocht gemaakt met de auto langs het fluitbos om te kijken waar de paarden en de herten eventueel staan. Dus over de Jac p Thijssenweg en maar kijken of we iets zagen. Helaas zagen we geen enkele beweging in het fluitbos. Dus zei ik, dan hoop ik maar dat ze aan het begin van het fluit bos staan bij het Hugo de Vriespad. En zo gingen wij richting de parkeerplaats aan het Hugo de Vriespad. Daar aangekomen hebben we de auto geparkeerd in het fluitbos en even andere schoenen aangedaan, aangezien het nogal een blubber boel is in het bos.

Zo onze blubber schoenen en laarzen aan we zijn er klaar voor. Eerst nog even wat foto’s van een kabouter bosje en nog een ander soort paddenstoel. We vervolgen onze weg door het fluitbos en betreden via het hek nu de woonkamer binnen van de konikpaarden en de edelherten. Het is lekker weer de zon schijnt en het regent niet. We zien de konikpaarden inderdaad aan het begin van het fluitbos staan. We lopen met zijn drieën langzaam en rustig die kant op.

De konikpaarden staan verspreid in het fluitbos en staan lekker te eten of staan zich lekker aan de bomen en takken te krabben. Ik maak een paar leuke foto’s en ook de oudste meid maakt met haar telefoon een aantal foto’s. We blijven een poosje kijken naar deze mooie koniks en besluiten dan om verder te gaan in de hoop dat we ook nog de edelherten tegen komen. We gaan naar een speciaal plekje in het fluitbos waar ik ze de laatste keer ook gezien heb.

We gaan rustig die kant op, en tijdens onze tocht zien we ook nog een winterkoninkje en die fluit het hele fluitbos wakker of waarschuwd hij de edelherten. We nemen even rust en drinken en eten wat. Je hoort de vogels twitteren en fluiten. Ook zet ik de meiden even op de foto. Hierna gaan we richting de auto en lopen net even iets anders terug als dat we gekomen zijn. Er vliegt ook nog een roofvogel over en die probeer ik nog even op de foto te zetten.

Ineens hoor ik veel takken breken en zien we een grote groep met edelherten uit het bos vandaan komen en maak snel wat foto’s. Ze sprinten voor ons langs en zijn als een speer weer weg het fluitbos in. Helaas zijn mijn meeste foto’s tegen het licht in genomen ik had geen andere mogelijkheid. Maar ik ben best tevreden met het resultaat. We lopen achter de edelherten aan of althans we gaan de richting op waar zij naar toe gingen.

Ik maak wat foto’s van het pad waar de edelherten overheen gingen en  zie daar ook een hoop takken liggen die heel mooi bekleed zijn met mos ook van dit mooie natuur verschijnsel maken we wat foto’s. Ik besluit om toch maar richting de auto te lopen en niet achter de edelherten aan, aangezien het lichaam het al aardig zat is. In de bomen waar we langs komen zie ik steeds een hoop vinken zitten maar op het moment dat ik de camera omhoog breng zijn ze gevlogen.

We zijn bijna bij de auto en komen het groepje konikpaarden nog even tegen. Ook zit er in de boom een mooie vink en nu blijft hij wel zitten dus klik ik heb je. Nog even een paar foto’s van de koniks en dan zijn we bijna bij de auto. We gaan het hekje door en als de laatste meid door het hek is komen de edelherten aan gedenderd door het fluitbos. Ze draaien aan het einde en komen langs het hek onze kant op. Ik zeg tegen de meiden dat ze moeten wachten en ineens springt de eerste het hek over. En zoals de gezegde 1 schaap over de dam dan volgt de rest. Dat gebeurd dus ook hier met de edelherten de een na de ander springt over het hek heen en kijkt mij vervolgens aan. Ze kijken zo van ik heb niks gedaan hoor hij was het ik kan nog wat foto’s maken van dit staaltje hek werkje springen.

Ze verdwijnen hierna verder het fluitbos in. Wij gaan naar onze eigen edelhert cq konikpaard de auto. En trekken daar even onze blubber laarzen en schoenen uit. En stappen dan met schoon schoeisel de auto weer in. We rijden naar huis en bij thuiskomst hebben we wel honger dus gezellig met elkaar aan tafel en eten maar.

Iedereen zit voldaan aan de eet tafel en ik stop na het eten de geheugen kaart weer in de computer, om zo de plaatjes weer in het groot te kunnen zien. Ik ben niet ontevreden over de foto’s van vandaag.

En zo is deze dag in het fluitbos, fluitend aan zijn eind gekomen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *