Elektrische fiets 2.0 oostvaardersplassen

Elektrische fiets 2.0 oostvaardersplassen
Elektrische fiets 2.0 oostvaardersplassen

 

Maximumtemperatuur:  12  °C.
Minimumtemperatuur:    7  °C.

28-01-2016

Vandaag donderdag ochtend kan ik mijn elektrische fiets weer ophalen. Deze was bij de fietsenmaker voor onderhoud aangezien ik inmiddels 890 km in acht maanden tijd had gereden. En er zijn wat aanpassingen gedaan zodat het voor mij makkelijker wordt om de kleine meid in en uit de kinderstoel te halen. En een mand is er gemonteerd zodat ik niet de hele tijd het gewicht van de camera op mijn rug heb zitten aangezien ik hier ook snel last van krijg.

Het is nog vroeg en ik ga eerst de kleine meid naar de peuterspeelzaal brengen, en ga dan even kijken bij de oostvaardersplassen ik parkeer de auto bij het Hugo de Vries pad. Ik pak mijn spullen en ga richting het uitkijkpunt. Nog geen 30 meter verder staan de edelherten in hun afgesloten bos heer lijk op hun gemak te eten. Ik maak vanaf het fietspad een aantal leuke foto’s en ga dan weer verder.

Ik sta op het uitkijkpunt en wat een uitzicht is er weer vandaag ik maak een aantal foto’s en ook van de maan die nog hoog aan de hemel staat. Inmiddels beginnen de ganzen op te vliegen en komen mijn kant op. Ik probeer ze dan ook zo goed mogelijk op de foto te zetten. Hierna nog wat landschap foto’s en nog een paar langs vliegende ganzen.

Ik hoor de konikpaarden in de verte hinniken en draai me om om te kijken, ze staan precies in de hoek en ik kan dat vanaf het uitkijkpunt nog net op de foto zetten. Zo ik ga weer richting de auto en maak onderweg nog een paar foto’s hoppie leenfiets achter op de auto en naar huis.

Bij thuiskomst even de foto’s op de cloud gezet en even een kopje koffie gedronken en dan richting de fietsenwinkel de eigen fiets weer ophalen. Zo alles is aangepast en zit er netjes op ik betaal de rekening en loop met de fiets naar de auto en zet hem achterop. Ik rij richting huis en haal daar alles weer van de auto af. Ik maak de fiets verder klaar met het kinderzitje zodat ik vanmiddag na het middag eten nog even met de kleine meid een rondje kan fietsen.

Dus zo gezegd zo gedaan, ik haal de kleine meid op van de peuterspeelzaal en we eten even wat en ik neem mijn middag medicatie even in. We pakken onze spullen bij elkaar en stappen op de elektrische fiets 2.0. Ik fiets via het seizoenenpad en het junipad en een klein stukje pirellipad om vervolgens via de E Heimansweg over de buitenring te gaan en zo via het Hugo de Vriespad de oostvaardersplassen binnen te komen.

We gaan even kijken bij het Hugo de Vries uitkijkpunt en we zien veel ganzen in de verte. We besluiten om richting het natuurbelevingscentrum te gaan. Ik zet de kleine meid  weer in haar stoel, en dat gaat wel makkelijker als voorheen. Ik hoef de fiets niet meer tegen te houden dat is wel heel lekker. We fietsen die kant op en opeens zie ik in mijn oog hoek mijn eerste dode edelhert liggen de kleine meid heeft niks door maar ik maak toch een paar foto’s. Ja ook dit zal ik laten zien in mijn blog niet alles kan rooskleurig zijn.

We gaan verder op de elektrische fiets 2.0 en komen dan de heckrunderen tegen de kleine meid wil graag even rond springen en stuiteren dus die haal ik uit het zitje vandaan. Ik kan wat leuke foto’s maken en de kleine meid is lekker aan het rennen en springen. Ook een mooie zilverreiger leggen we nog even vast. We gaan verder en gaan richting het kotterbos en fietsen naar het nieuw aangelegde boulevard in het kotterbos. Tot hier is het open en na de boulevard is het afgesloten als rust gebied voor de dieren. Ik parkeer de fiets bij het hek en de kleine meid haal ik uit het zitje ze loopt met papa lekker even een stukje over het nieuw aangelegde boulevard.

We drinken even wat en gaan in het zonnetje zitten ik kan wat mooie foto’s maken van een roof vogel kan nog niet zeggen welke het is moet ik nog even uitzoeken en dan komt ineens de grote auto van staatsbosbeheer aan de overkant voorbij. Ik richt de camera en klik een foto weg. Ik kijk op het beeld scherm en denk te weten wie het is volgens mij is het Bertwin boswachter van staatsbosbeheer ik moet het thuis even verder na kijken.

Nadat we ons drinken op hebben gedronken gaan we naar de fiets en gaan we richting huis onderweg voel ik steeds zwaarder een hoofd in mijn rug prikken en de kleine meid is in slaap gevallen. Ik ga snel naar huis en bij thuiskomst slaapt ze nog steeds ze hangt in haar zitje het is maar goed dat de riempjes goed vast zitten. Ik haal haar uit het zitje en leg haar op de bank neer doe der jas uit en sjaal af en lekker dekentje over der heen en dan hee pap we zijn weer thuis mag ik drinken. Tuurlijk maar papa gaat eerst even de spullen opruimen.

Kaartje in de laptop en alles weer op de cloud zetten en samen even op de bank wat drinken.

De vraag is het nou wel of niet Bertwin Bergman de boswachter die we op de foto hebben gezet. Na een persoonlijke verificatie van Bertwin zelf kan ik aangeven dat hij het is. Bertwin Bergman is boswachter bij staatsbosbeheer en dan voor de oostvaardersplassen, oostvaardersveld, oosvaardersbos, kotterbos, en hollandse hout. Dit doet hij niet alleen ook samen met Hans Breeveld en nog velen anderen.

Hoop dat jullie weer genoten hebben van het stukje en de foto’s.

 

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *