Een gevecht, ja dat moet je leveren zeker als je regelmatig hartritmestoornissen hebt, en je moet continu met pijn leven van de fibro en die vermoeidheid van alles en de OSAS.

Buitenstaanders zien niets aan mij, ik ben voor de buiten wereld een gezonde man van inmiddels 42.

Dit is dan ook een van de keerpunten. Je ziet niks aan mij zo op het eerste gezicht, ook diverse instanties zien niks.

Die zijn allerminst behulpzaam en vinden dat ik gewoon 40 uur kan werken.

 

Ik wil dan nu ook even een paar voorbeelden geven:

Fenomeen van Raynaud: ik moet wat uit de vriezer halen die staat in de schuur, jas aan en handschoenen aan ik kan niet zo naar buiten en zeker geen dingen uit de vriezer halen zonder handschoenen.

Boezem fibrilleren: iedere stap die je zet is er eigenlijk een teveel. Je voelt je hart bonken in je hoofd en bent heel druk bezig om je hartslag normaal te krijgen met ademhalingsoefeningen. Soms helpt dit maar meestal niet. Na een paar uur  (soms duurt het wel meer als 12 uur) en ben je uitgeteld en ben je doodmoe.

Fibromyalgie:

Je wordt wakker en je kan bijna niet staan van de pijn. Je loopt maar kan beter een rollator ervoor zetten, na een paar uur wordt de stijfheid minder.De pijn? Nee die is nog steeds aanwezig, 24 uur per dag, nou wat zal ik eens doen vandaag. We beginnen met dochter naar school te brengen met de auto en daarna, ja daarna is het plannen niet te veel doen maar ook niet stil blijven zitten. Het is de hele dag door afwegingen maken. Als je teveel doet dan heb je dagen daarna nog last. Als je te weinig doet, ja dan lijkt het wel of je achter de geraniums zit. Ik ga uiterlijk om 20:00 uur naar boven omdat de pijn dan niet meer verdraagzaam is, en moet op bed liggen.

Oh ja dan hebben we nog

OSAS:

Ik ga slapen met het bewuste masker op, maar wordt regelmatig wakker van het apparaat of het masker. Ook hier heb ik diverse maskers geprobeerd. En denk dan niet dat je die maskers in bruikleen krijgt om te proberen, nee deze moet je gewoon kopen. Een gemiddeld masker kost rond de € 120.00 euro.

Bij het OSAS heb ik op dit moment het hoogst haalbare gehaald aangezien er een vermoede bestaat dat ik dit al heel lang heb is het herstel heel gering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *