Edelherten!

Edelherten
Edelherten spotten oostvaardersbos ( fluitbos )

Maximumtemperatuur:  12 °C.
Minimumtemperatuur:  10 °C.

02-12-2015

Deze morgen gezellig weer eens met de kleine meid op stap geweest. Wat zijn we gaan doen we zijn op onderzoek geweest in het oostvaardersbos wellicht ook bekend als fluitbos.

We pakken de camera spullen en wat te drinken. Vervolgens pakken we de auto, en gaan we naar het oostvaardersbos op zoek naar de edelherten. De laatste keer dat we er waren zijn we helaas geen edelherten tegen gekomen dus we hopen dat we vandaag meer geluk hebben. Zo we zijn op de parkeer plaats aangekomen en stappen uit en trekken onze andere schoenen aan, we gaan via het Jan van Den Boschpad het bos in.

We lopen onze vaste route en hopen zo wat tegen te komen de kleine meid is lekker aan het huppelen met de laarzen en lekker door de modder aan het banjeren. Verder op zie ik een roodborstje zitten die zetten we op de foto. We horen een hoop andere vogels maar we kunnen ze niet spotten. Dan horen we een paar ganzen en die probeer ik op de geheugenkaart te krijgen. Helaas lukt dit niet en zijn de foto’s te veel bewogen.

Maar dan ja dan zien we een specht aan komen vliegen en gaat hoog boven in de boom zitten, we kunnen net twee foto’s maken. Maar hij staat er op, niet helemaal zuiver maar kan er mee door. We lopen nog een klein stukje verder en we zien dan een grote groep ganzen voorbij vliegen ook dit leggen we vast.

Als we nog een klein stukje verder lopen en tevens het laatste stukje aangezien mijn lichaam al weer aan het protesteren is. Kijk ik even om het hoekje. Staan we toch oog in oog met een Edelhert uiteraard niet voor onze neus. Maar een stukje verder op dus ik pak de camera en laat de geheugen kaart even warm worden. Bij even snel kijken op het scherm zie ik toch dat ik nog het een en ander bij moet stellen aan de camera, dus dat doe ik dan ook snel. Hierna kan weer een reeks foto’s maken en dan komen er nog meer edelherten uit het bos lopen.

De kleine meid roept papa hertjes hertjes, ja ik zie ze. Ik zeg mooi hè zijn de Edelherten zullen we proberen nog even of we wat dichter bij te komen. En ja roept al stuiterend door het bos op en neer jumpt ze die kant op. U raadt het al de edelherten denken ook wat komt daar aan gestuiterd en de grote leider geeft het commando, en ja daar hoppie stuiteren ze zelf verder het bos in en zijn ze weg.

Nou de kleine meid kijkt me aan en zegt papa gaan we naar de auto ze zijn al weg die hertjes. Moet een klein beetje lachen laat ik niet zien natuurlijk. We lopen dan weer lekker naar de auto. Op de terug weg zien we nog vier Edelherten wegspringen maar ze zijn te snel. Zo het lichaam is behoorlijk aan het protesteren. Ik ben blij dat ik de auto weer gehaald heb. Jeetje wat blijft dat toch iedere keer weer een struikelblok dat lopen.

Zo even op adem komen en het schoeisel weer verwisselen, en dan ja dan gaan we lekker weer richting huis. Verwarming lekker aan in de auto en toppie rijden maar. Zo we zijn weer thuis van dit uitje en gaan snel wat eten aangezien ik de medicatie nog moet innemen van de middag. En zo is aan deze edelherten expeditie ook weer een eind gekomen.

 

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *