Edelherten

Edelherten
Edelherten fluitbos-oostvaardersbos

Maximumtemperatuur:  7  °C.
Minimumtemperatuur:   3  °C.

13-01-2016

Het is woensdag morgen de weersvoorspelling is niet heel gunstig voor vandaag.

Ik ga met de kleine meid in de vroege morgen eerst een aantal boodschapjes doen, en het is eigenlijk best lekker zonnetje prikt af en toe lekker door. Het is wel koud maar dat is niet erg. We zijn om kwart voor tien weer thuis. Ik vraag aan de kleine meid of ze nog een klein stukje wil wandelen en dat wil ze wel. Leuk paardjes en hertjes kijken.

Ik pak de camera spullen bij elkaar en we doen even wat oude kleren aan vanwege de blubber in het bos. Even kijken alles in de auto camera schoenen en laarzen en ja die zit er ook in de kleine meid. We vertrekken naar het oostvaardersbos / fluitbos  voor sommige onder ons de gebruikelijke naam voor het bos is het fluitbos. We rijden met de auto naar de Jac p Thijsseweg om daar aan het einde de auto te parkeren. We gaan dit keer aan het einde van het bos kijken.

Aan het begin is het een grote modderboel, maar ik weet achter in het bos een pad waar je in ieder geval niet tot aan je enkels wegzakt. We stappen uit en trekken onze blubber laarzen en schoenen aan. Ik pak de camera uit en doe het rug zakje bij de kleine meid om hier zit haar overlevings-pakket in. We lopen over het wildrooster en gaan direct rechtsaf het pad op ik zie een boom vol staartmeesjes maar wat kost het me een moeite om er een op de foto te zetten. Ze jumpen heen en weer en ook moet ik tegen de zon in fotograferen, maar uiteindelijk heb ik er een op de geheugenkaart kunnen zetten.

De kleine meid zegt papa we moeten wel stil zijn voor de hertjes ja zeg ik we moeten zeker stil zijn anders rennen ze al weg voordat we er zijn. We lopen een klein stukje verder en ik zie een paar konikpaarden staan en ze hebben gezelschap van de edelherten. Ze staan een beetje in de zonnestralen en het zullen de laatste zonneschijnsels van vandaag wel zijn er komt een hele donkere lucht aan. We gaan even stil staan en ik maak van grote afstand een paar foto’s de edelherten hebben ons al lang gezien en laten dat merken ook zie draaien hun koppies allemaal onze kant op.

We zien echt grote edelherten met immense geweien nou een ding is zeker ik wil geen ruzie met ze hebben. Even later vertrekt de groep edelherten en dan merk je pas wat je allemaal niet ziet ze komen overal vandaan achter de bomen, boomstammen, uit alle hoeken en gaten van het bos. Ik denk zeker dat het er een stuk of 20 zijn ze gaan richting de oostvaardersdijk. Misschien dat we ze straks nog even kunnen zien als we weer naar de auto gaan.

We gaan gezien het weer en vooral de lucht weer terug richting de auto we moeten even door een klein stukje blubber heen. Dit doen we om zo veilig mogelijk langs de konikpaarden te kunnen. Ook kunnen we op deze manier nog een paar hele mooie foto’s maken van de konikpaarden. We lopen verder het bospad af en gaan richting de oostvaardersdijk en het fietspad. Ondertussen kijken we druk om ons heen om nog een glimp misschien op te vangen van de edelherten. Helaas zijn ze niet meer te zien of beter gezegd hebben wij ze niet gezien.

Bij een van de bomen vlak voor het bruggetje waar we overheen moeten valt mijn oog op een klein vogeltje ik maak er een aantal foto’s van. Het is een boomkruiper. Ook zien we heel wat sporen over de brug van de edelherten. Maar niks te zien geen edelhert te bekennen. De kleine meid vraagt of we nog even omhoog lopen naar boven naar het uitkijkpunt de lepelaar. Dit doen we dan nog even boven aangekomen zien we in de verte een aantal edelherten staan.

Ik maak wat foto’s in de richting van het natuurbelvingscentrum oostvaarders. Uiteindelijk zijn het mooie foto’s geworden met het riet als decor de konikpaarden als figuranten en het natuurbelvingscentrum als uitgangspunt. Het wordt heel donker dus we gaan snel naar de auto voordat alles nat wordt. We hoeven maar een klein stukje om weer bij de auto te komen. In het hoge riet aan de oostvaardersdijk zijde zie ik de edel herten staan die we vermoedelijk eerder waren tegen gekomen ik maak nog een paar foto’s en dan lopen we weer verder.

Zo we zijn bij de auto en ik doe de blubber laarzen bij de kleine meid uit en zet haar vast in de auto. Ik ruim de camera spullen op en doe ze weer in de tas. Ook mijn blubber schoenen gaan uit en in een tas. We rusten nog even wat uit en drinken lekker een pakje drinken en eten even een koekje. En dan starten we onze eigen konikpaard op en gaan we de parkeer plaats af en richting huis. Op het moment dat ik op de weg naast de parkeer plaats kom te rijden komt er een enorme grote groep edelherten aan gerend. Uiteraard stop ik even en denk nee dit kan ik niet laten schieten ik rij achteruit de parkeerplaats weer op spring uit de auto en doe de kofferbak open. Ik pak mijn camera er bij doe de deur van de kleine meid open zodat ook zij mee kan kijken.

Ik loop naar het hek en fotografeer er op los, de ene na de ander foto springt op het geheugen kaartje. De kleine meid kan vanuit de auto alles goed zien en roept hertjes hertjes ja het zijn er heel veel hé kanjer. Ik denk dat het er wel een vijftig of zestig zijn en misschien wel meer. Ik loop voorzichtig naar het wild rooster toe en kan ook vanuit deze positie nog heel wat foto’s maken. Nou dit was toch wel even een afsluiting van de ochtend. We kijken samen in de auto nog even een paar foto op de camera en ze zijn heel mooi geworden. We gaan lekker richting huis dus hoppie de auto weer starten en op naar huis.

En zo is deze ochtend toch wel weer iets speciaals geworden met dank aan de edelherten.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *