Edax van Boskalis heel dichtbij & Oostvaardersveld visarend

dsc_8603d

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:  07  °C.

23-09-2016

Zaterdag middag ga ik even een kijkje nemen bij de lepelaarhut. Hopelijk is het minder druk en zijn er minder asociale mensen. Ik ga met de auto en de fiets naar de Oostvaardersdijk en zet de auto neer bij de trekvogel. Tot mijn verbazing ligt het bagger ponton edax van Boskalis boven voor anker. Dit is het ponton wat de Markerwadden aan het maken is.

dsc_0004_hdrd

Ik maak er vast wat foto’s van en ga dan met de fiets via het trekvogelpad naar de lepelaarhut. Aangekomen bij de hut is deze helemaal leeg. Ik kijk even in het rond er staat ook veel wind. Dus besluit ik om nog even terug te fietsen. En dan nog wat foto’s te maken van het baggerponton de Edax. Ik fiets weer terug en sta op de Oostvaardersdijk bij de sluis lekker wat foto’s te maken.

dsc_8611_hdrd

Ook een kleinere versie van de edax ligt aan de wal.

dsc_0022d-2

Na een aantal foto’s stap ik in de auto en ga ik naar het Oostvaardersveld. En loop ik direct naar de poelruiterhut aangezien het weer druk is bij de oeverloperhut. Binnen gekomen zie ik J-p van natuur waarnemers Flevoland zitten. Hij is al weer een paar uurtjes present in de poelruiterhut. Het is stil bij de hut en er is niet veel. Ook de visarend is nog niet gezien. En als een duveltje uit een doosje komt daar de visarend aangevlogen en gaat in de boom zitten.

dsc_0094d

Tja en nu? Nu zitten we alweer drie kwartier te wachten. En roepen we, ga nou wat doen. Maak een mooie duik vlucht en graag voor de hut. Helaas bepaald de visarend zelf wel wat hij of zij doet. En dat is gewoon boom zitten. Maar dan vliegt de visarend uit de boom en kunnen we weer foto schieten.

dsc_0180d

Ook nog even een krakeend en aalscholver op de foto gezet. En dan nog even snel wat van de visarend. Uiteindelijk vliegt de visarend weer weg en is het voor vandaag uit met de visarend.

dsc_0289d

Uit het bos komen nu wat konikpaarden gelopen die lekker wat gaan drinken aan de waterkant. En ze gaan ook even badderen, zo leuk om te zien.

dsc_0395d

Nu pak ik de spullen bij elkaar en ga lekker naar huis. Vlak bij de auto kan ik nog een mooie kievit op de foto zetten. Lekker onderweg naar huis en bij thuiskomst foto’s op de cloud en voetjes omhoog.

Fijne avond allemaal.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *